Annons:

Piraterna möter gärna topptippat lag direkt: ”Ingenting att förlora

Piraternas lagledare Daniel Davidsson ser fram emot att inleda säsongen med bortamatch mot Dackarna. "Det gör ingenting alls", säger han inför kvällens seriestart. Foto: Bildbyrån

Piraterna möter gärna topptippat lag direkt: ”Ingenting att förlora"

Grunden som Piraterna står på blir stabilare och bättre för varje år. Nu är målsättningen att ta nästa steg 2024. Lagledaren Daniel Davidsson ser fram emot att ställas mot tufft motstånd direkt. 
– Det gör ingenting alls, säger han.

Annons:

Daniel Davidsson var på upptaktsträffen för två veckor sedan tacksam för att Piraterna drar igång säsongen på bortaplan. Det står han fast vid när vår tidning når honom inför kvällens seriepremiär mot Dackarna.

– Hade vi haft hemmapremiär nu hade vi fått ställa in den förra veckan. Det var nästan att vi kunde gå på banan med maskiner i söndags. Sedan kom regnet under söndagseftermiddagen och det regnade hela kvällen och natten och stora delar av måndagen. Nu står banan under vatten igen. Även om det har runnit av skapligt har vi problem med avrinningen, säger Daniel Davidsson.

"Ska innebära något bättre sportsliga resultat"

Att säsongen inleds med bortamatch mot regerande svenska mästarna Dackarna har Daniel Davidsson inga problem med. 

– Jag tycker att det är optimalt att möta antingen regerande svenska mästare eller topptippade lag på bortaplan tidigt, gärna första matchen. Det gör ingenting alls. Vi har ingenting att förlora och det är ingen som förväntar sig att vi ska slå dem. Det är klart att många förare har kört i Polen och England, men det blir alltid spänt i en premiär. Det är inte riktigt sammankört och man vet inte hur banan reagerar. Det är bättre att ta bra lag tidigt, säger Daniel Davidsson. 

Vad har du fått för bild av årets upplaga av Dackarna?

– Folk skriver ner dem och tycker att de är sämre, men det håller jag inte med om. Det är ett topp tre-lag, inget snack om det. Laget som de mönstrar mot oss är ett topp tre-lag och de kan inte få ihop det bättre med förarna som de har i sin trupp. 

Daniel Davidsson sa på upptaktsträffen att Piraterna spänner bågen lite till och siktar på att bli något bättre 2024. 

– Steget som vi har tagit är att vi byter Przedpelski (Pawel) mot Janowski (Maciej) rakt av. Vi tycker att det ska innebära något bättre sportsliga resultat, men vi har kvar Przedpelski i truppen och han har vaknat till nu. Vi har ett bredare lag och när vi har haft skador på nummer ett eller nummer två har vi rasat ihop som lag. Nu tycker vi att vi har en bättre bänk om vi skulle drabbas av skador, säger Daniel Davidsson och fortsätter:

– Vår topp fem är tung och det är rätt ålder på dem. De har börjat hittat stabilitet i livet och vet vad de håller på med. Vår nyckel, utan att sätta press på någon, är att vi får en utveckling på nummer sex och sju. 

"Det är nog dit vi siktar"

Piraternas fjolårssäsong tog slut i kvartsfinal mot Rospiggarna, totalt 86–94 över två matcher. Årets målsättning är att ta sig vidare från kvartsfinalsteget och avancera till semifinal. 

– Det är nog dit vi siktar och vi skulle vilja vara där mot slutet av säsongen. Mycket kan hända under en säsong och det är ett kort slutspel där man inte har råd med skador. Med dagens förutsättningar tycker vi att vi ska gå till semifinal. I fjol var vi inte hundraprocentiga mot Rospiggarna och förlorade med åtta poäng. Det svider och det kan hända igen om man har oflyt. Det gäller att ha lite flyt när det ska avgöras. 

Piratlagledaren hoppas att klubben får en skaplig säsongsstart och inte toppar formen för tidigt. 

– Senaste åren har vi börjat väldigt starkt och lett serien efter fyra-fem omgångar. Vi har därefter tappat det och det har kanske blivit lite för mycket lugn och ro. En bra start är alltid skönt, men det får gärna vara lite lagom så man känner att man får jobba för det. Fram till förra veckan har vi haft ganska skral form på våra gubbar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt