Annons:

Berntzon har aldrig varit bättre: ”Vill vara bäst i världen”

Oliver Berntzon klev fram och visade vägen för Dackarna i kvällens segermatch. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon har aldrig varit bättre: ”Vill vara bäst i världen”

Säsongsstarten har varit rekordbra för Oliver Berntzon. Samtidigt hymlar inte Dackarnas svenska stjärna med att han vill ha ännu mer.
– Jag vill vara bäst i världen. Det är inget jag hymlar med och gömmer undan utan det är det jag strävar efter, säger Oliver Berntzon efter att ha glänst i kvällens segermatch mot Lejonen.

Annons:

Oliver Berntzon har startat säsongen lysande. Efter fyra matcher i Elitserien står han på snittet 2,0, vilket är sjätte bäst i hela serien.

– Med bonus är jag till och med över 2,0. Det är helt fantastiskt. Men säsongen är lång och det gäller att vara stabil. Jag vill ta poäng till laget hela tiden så att vi kan vinna matcher och vinna SM-guld i höst, säger Oliver Berntzon.

”Inget jag hymlar med”

I kväll var det Berntzon som, tillsammans med Jacob Thorssell, körde hem matchen mot Lejonen till Dackarna. Tillsammans tog duon nästan hälften av Målillalagets poäng och de körde också hem en viktig femetta i det åttonde heatet.

– Jag och Jacob har kört i par i alla matcher hittills och har fått ihop det skitbra tillsammans. Nu är det bara den sista stjärnan i laget som fattas och när vi får tillbaka Janowski (Maciej) kommer det nog att bli riktigt bra.

Just nu är det du som är stjärnan?

– Ja och det är det jag vill vara. Jag vill vara bäst i världen. Det är inget jag hymlar med och gömmer undan utan det är det jag strävar efter. Det är jättekul att få vara bäst i laget just nu, men samtidigt måste vi vinna matcher och ta oss till slutspel och då behöver vi Janowski och helst Hancock (Greg) också. 

”Slutat räkna dem”

I kvällens match mot Lejonen bjöd Oliver Berntzon publiken på speedwaygodis flera gånger om och han stod för åtminstone en handfull omkörningar.

– Det var rätt många omkörningar, jag har slutat räkna dem, garvar ”Vispen”, som han kallas.

Berntzon har i sin karriär haft stora problem med starterna vilket gjort att han ofta varit piskad att göra omkörningar för att ta poäng. Nu har starterna blivit bättre, men i dag satt de inte riktigt där de skulle.

– Jag får se tillbaka och tacka de där sex, sju åren av dåliga starter som har lärt mig att göra sådana där omkörningar. Sen är det ju så att när jag har börjat sätta starterna så blir det lite enklare. Men när jag missar starten, eller i alla fall inte vinner den, har jag alla de där åren bakom mig där jag har fått lära mig hur jag ska köra om och var på banan jag ska åka. Jag känner inte att jag behöver stressa om jag kommer efter. 

Tog sig förbi två

Dackeföraren ser minst sagt ut att ha ett stort självförtroende ute på banan. I kväll tappade han bara en poäng.

– När jag tappade den var jag sist i väg från starten, men lyckades köra om två. Att ta den tredje också blev för svårt. Självförtroende har jag alltid haft, det gäller att tro på sig själv. Jag har alltid vetat att jag kan slå vem som helst, men jag har också kunnat få stryk av vem som helst. Det jag är ute efter är jämnheten, att ta nio till tolv poäng i alla matcher och vara en stabil kugge i laget.

Starten på säsongen måste vara den bästa i din karriär?

– Ja, ja. Det går inte att jämföra. Visst kan jag jämföra den med mina bästa stunder under 2014 och även förra året, men nu har det ju varit stabilt hela tiden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt