Annons:

Janowski tillbaka i derbyt: ”Frågat vad vi håller på med”

Maciej Janowski gör årsdebut för Dackarna på torsdag. Foto: Ossian Mathiasson

Janowski tillbaka i derbyt: ”Frågat vad vi håller på med”

På torsdag åker Dackarna till Vetlanda för ett hett derbymöte. Det blir också Maciej Janowskis första match i Målillalaget den här säsongen.
– Det är kul att Janowski är tillbaka, han är sugen, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

En nyckelbensskada i början av säsongen har gjort att Maciej Janowski inte har kört en meter för Dackarna i de fem första matcherna. Janowski gjorde comeback i Polen för ett par veckor sedan, men Målillalaget har inte kunnat använda GP-stjärnan eftersom han varit ersatt i truppen av Vaclav Milik.

Årsdebuten i dackevästen blir istället på torsdag i det heta Smålandsderbyt borta mot Vetlanda.

– Janowski är sugen. Jag frågade om han ville stå över en match till, men fick till svar att han har missat tillräckligt. Det är kul att han är tillbaka och det innebär också att han går in som lagkapten istället för Joel Kling, som haft den rollen under tiden Janowski varit skadad, säger Peter Karlsson.

Vad förväntar du dig av honom?

– Han har frågat mig vad vi håller på med, varför vi inte vinner matcherna. Jag har svarat att det inte bara är att vinna och då svarade han ”bara lugn, allt blir bra när jag kommer tillbaka”. Jag vet inte hur jag ska tolka det, men det känns ju rätt skönt, skrattar Peter Karlsson.

– Det är klart att han bidrar en del, han är stabil och är en av de bättre förarna. Det blir en förstärkning för oss. Milik (Vaclav) har inte gjort bort sig, men det fattas lite i farten för honom just nu, fortsätter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt