Annons:

Därför får Kling chansen i hemmamatchen – ”Rätt enkelt val”

Joel Kling är tillbaka i Dackarnas startsjua i hemmamatchen mot Rospiggarna. Foto: Ossian Mathiasson

Därför får Kling chansen i hemmamatchen – ”Rätt enkelt val”

Trean Dackarna hemma mot jumbon Rospiggarna. Det kan väl bara sluta på ett sätt – eller?
– Ser jag till deras lag på papperet så tycker jag att det är ett möjligt topplag i serien. Jag tror att det kan bli en jämn match, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Efter en jobbig start i Elitserien har Dackarna fått tillbaka förare och laget har nu tre raka segrar. I senaste hemmamatchen, mot Vetlanda, blev det storseger, och förra veckan besegrades både Rospiggarna och Eskilstuna Smederna på bortaplan.

– Det är klart att det känns mycket trevligt. Det var tre långt ifrån självklara segrar på förhand. Nu har vi fått lite andrum och jag tror att det känns lite tryggare för klubben och alla inblandade, säger Peter Karlsson.

Stabila hemmainsatser

Dackarna har fått med sig bonuspoängen i mötet med såväl Vetlanda som Smederna. Nu återstår det att se om Målillalaget kan göra om den bedriften även mot Rospiggarna. Utgångsläget är mycket bra då Dackarna vann bortamatchen med sex poäng, 48-42.

Peter Karlssons lag har kört in tolv poäng så här långt och är med det trea i elitserietabellen. Tisdagskvällens motståndare hemma på G&B Arena, Rospiggarna från Hallstavik, har bara lyckats köra in två poäng på sina åtta första matcher. Det förvånar Peter Karlsson.

– Ser jag till deras lag på papperet så tycker jag att det är ett möjligt topplag i serien. Det är ett skapligt namnkunnigt lag, men de har inte fått till det än. Det laget som träffar på dem när de har en bra dag kommer att få en tung resa. Jason Doyle, Robert Lambert, Max Fricke och Andreas Jonsson är inga dåliga killar. Jag tror att det kan bli en jämn match. Samtidigt har det sett bra och stabilt ut på hemmaplan för vår del, säger Peter Karlsson.

”Blir press på honom”

Jämfört med matcherna förra veckan plockar Dackarna in Joel Kling i startsjuan igen. Han ersätter danske Frederik Jakobsen.

– Det kändes som ett rätt enkelt val. Det känns som att om vi ska få igång Joel är det på hemmabanan han behöver köra. Rospiggarna har förare på reservplats som han ska kunna ta. Jag har sagt till honom att han ska ta den här pausen han haft på rätt sätt, knyta näven i byxfickan och visa att han ska ha platsen när han får chansen. Det blir press på honom, men killarna sätter oftast den största pressen på sig själva.

Dessutom får Kacper Gomolski en ny chans på Artur Czajas bekostnad.

– Gomolski kan bättre än de poängen han producerade förra veckan. Men han var ändå med och bidrog till att vi vann två matcher och han tog bra med poäng i Polen i går.

Match igen på torsdag

Dackarna kör ytterligare en match den här veckan, borta mot toppkonkurrenten Indianerna i Kumla på torsdag. Om det blir några förändringar i startsjuan till den matchen vill inte Peter Karlsson svara på i nuläget.

– Vi har tankar om hur det ska se ut på torsdag. Men vi väljer att sitta lite lugnt och väntar med att säga något definitivt till efter matchen i morgon, säger Peter Karlsson.

Fakta

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Joel Kling, 7) Kacper Gomolski.

Rospiggarnas lag: 1) Jason Doyle, 2) Rasmus Jensen, 3) Max Fricke, 4) Robert Lambert, 5) Andreas Jonsson, 6) Emil Millberg, 7) Erik Riss.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt