Annons:

Jacob Thorssell fick en jobbig resa i GP-tävlingen på G&B Arena. Foto: Stefan Härnström

Dackeföraren fick jobbig resa: "Känns inte så jävla kul"

Åtvidabergskillen fick en gratisbiljett till GP-tävlingen i Målilla genom SM-guldet tidigare i somras. Men det blev en tung tävling för Jacob Thorssell.
– Det känns inte så jävla kul nu, säger han.

Annons:

Jacob Thorssell är ett av Sveriges stora framtidshopp på speedwayscenen. Efter sitt SM-guld tidigare i somras belönades han med ett wildcard till kvällens tävling. 

Väl där gick det inte alls som han hade tänkt sig.

– Det känns inte så jävla kul. Jag hade velat ta mycket mer poäng och helst vinna alla heat såklart, men så här är det. GP är tufft, alltså. Det går inte att jämföra med något annat, det är ingen ligamatch direkt. Minsta lilla misstag här och du blir omkörd av två förare. Ett dåligt spår eller en dålig förstsväng och det blir tufft, säger Jacob Thorssell precis innan han ska lämna G&B Arena. 

Thorssell nollade i sina fyra första heat innan han avslutade med en andraplats i sitt sista heat. 

– Det var skönt att få med sig en tvåa där, även om jag förstås hade velat vinna heatet. Jag ledde ett kort tag, men då är små marginaler. En missad sväng och sedan är det kört direkt.

Känner du i efterhand att du kunde ha gjort något annorlunda?

– Första starten från trean var ändå okej, tycker jag. Men jag kommer fel där. Det är mycket jag kan förbättra, alltihop egentligen. Jag körde fel linjer och sådär, gick ut för mycket i andrasväng. Det var mycket såna grejer. 

"En bit kvar"

Dackeföraren tror det dröjer några år innan han är redo att tävla på den här nivån på allvar.

– Det är GP och det är annorlunda. Jag kan slå dem då och då i ligamatcher, men det är väldigt annorlunda. Det här är det absolut tuffaste du kan köra, så är det.

Hur nära är du?

– Jag behöver några år till att bygga upp mig själv och bli en bättre förare. Det är en bit kvar. På min bästa dag kan jag hota, men det gäller att vara med hela tiden och köra bra hela vägen. Dit är det en bit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt