Annons:

Klart: Västervik har gjort sitt kvartsfinalval

Morgan Anderssons Västervik väljer att möta Indianerna i kvartsfinal. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Västervik har gjort sitt kvartsfinalval

Det blir Indianerna som Västervik Speedway väljer att möta i SM-kvartsfinal nästa vecka. Laget börjar borta på tisdag och avslutar hemma på torsdag.
– Jag tror att vi har störst chans att gå till semifinal om vi möter Indianerna, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Efter Dackarnas otroliga överkörning av Masarna på onsdagskvällen blev Målillalaget klart för semifinal och Västervik petades ner till tredjeplatsen.

I går kväll gjorde Västervik sitt val av kvartsfinalmotståndare och det stod mellan femman Lejonen och sexan Indianerna.

Avslutar på hemmaplan

Morgan Anderssons gäng väljer Indianerna och startar på bortaplan på tisdag och kör returen hemma på Hejla Arena på torsdag (29 augusti).

– Vi har inte visat någon vidare form den senaste tiden och måste verkligen steppa upp. Vi har inte 100-procentig form på laget men jag hoppas att vi har det nästa vecka. Lejonen har gjort vissa förändringar i sitt lag på sistone och fått tillbaka Mathias Thörnblom från skada så vi känner att vi håller oss ifrån Lejonen, säger Morgan Andersson. 

Varför blev det just Indianerna?

– Jag tror att vi har störst chans att gå till semifinal om vi möter Indianerna men då gäller det att vi steppar upp. Vi måste komma upp i bra form för att ha en chans. Flera av vår förare har dålig form och det är inte bara elitserien. De behöver hitta rätt och mycket handlar om självförtroende. Får man en bra tävling så kan allt lossna, säger Andersson. 

Västervik och Indianerna möts i den ena kvartsfinalen och Smederna och Lejonen i den andra. Vetlanda och Dackarna kliver in i leken i SM-semifinalen. Dackarna kör för serieseger i den sista grundseriematchen mot Indianerna i kväll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt