Annons:

Viktiga pusselbitar på plats – han vill ordförande gärna behålla

Tomas Karlsson har fått klartecken från Oliver Berntzon och Jacob Thorssell till fortsatt körning i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Viktiga pusselbitar på plats – han vill ordförande gärna behålla

Kontraktssnacket togs upp på torsdagseftermiddagen.
Några timmar senare var Dackarnas svenska stjärnor kontrakterade över nästa säsong.
– Det har blivit ett radarpar av rang, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Annons:

Dackarnas avslutande grundseriematch mot Indianerna var inte av särskilt stor dignitet. Det enda som var intressant var om Dackarna skulle vinna elitserien eller inte. 

Efter att ha lett matchen med tolv poäng i paus var det många åskådare runt G&B Arena som höjde på ögonbrynen när Dackarnas ledning var nere på fyra poäng med två heat kvar att köra. Det löste sig ändå för Dackarna som hade dubbla anledningar att jubla efteråt seriesegern – och kontraktsförlängningarna med Oliver Berntzon och Jacob Thorssell.

Mitt under matchen gick Dackarnas svenska stjärnor ut på innerplanen tillsammans med ordförande Tomas Karlsson och kritade på nya kontrakt över säsongen 2020. 

– Jag tycker att deras körning visar varför vi vill ha dem kvar. Det har blivit ett radarpar av rang och är dessutom två svenska förare så det var självklart att satsa på dem, säger Tomas Karlsson. 

Smidiga förhandlingar

På torsdagseftermiddagen satte sig Tomas Karlsson ner med Berntzon och Thorssell på Hotell Hulingen i Hultsfred och det dröjde inte länge innan parterna var överens. 

– Vi bestämde oss för att vi skulle sätta oss ner före slutspelet och få lugn och ro. Det är nog två förare som är attraktiva för många andra klubbar så vi ville göra det snabbt och smidigt. Jag tror att det tog sammanlagt sju minuter, sedan var allt klart klockan 15, säger Karlsson och fortsätter: 

– Det gick väldigt smidigt. De sajnade kontrakten på innerplanen för att vi vet att det är två populära förare, då vi ville göra något extra för publiken, säger Karlsson. 

Hur ser du annars på nästa säsongs lagbygge?

– Vi har givetvis fler förare som vi vill behålla men vi kommer kanske inte kunna behålla alla på grund av snittreglerna. 

Vilken förare från årets trupp vill du helst av allt fortsätter i Dackarna?

– Maciej Janowski vill vi ha kvar, det är inget att sticka under stolen med. Vi har inte fört så mycket diskussioner med honom än, det är en förare som vill köra färdigt för säsongen först. Det är en drömförare och jag vill egentligen behålla alla förare. 

"Viktigaste pusselbitarna"

Patryk Dudek skrev i slutet av förra säsongen på ett tvåårskontrakt med Dackarna och får nu sällskap av Oliver Berntzon och Jacob Thorssell nästa säsong. 

– Vi har rätt klart för oss hur laget ska se ut. Att göra klart med Oliver och Jacob var de viktigaste pusselbitarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt