Annons:

Intensivt arbete inför seriestarten – oklart hur Dackarnas lag kommer se ut

Det är osäkert hur Dackarnas lag kommer se ut när säsongen drar igång i augusti. Foto: Ossian Mathiasson

Intensivt arbete inför seriestarten – oklart hur Dackarnas lag kommer se ut

Om en dryg månad väntar Dackarnas premiär i Bauhaus-ligan i speedway. Hur Målillalagets trupp kommer se ut är oklart.
"Det återstår att se vilka förare som kommer att ingå i laget vid premiären", skriver Dackarna i ett pressmeddelande.

Annons:

Elitserien i speedway, som numera går under namnet Bauhaus-ligan, drar igång tisdagen den 11 augusti. Det är med andra ord ett intensivt arbete som väntar för klubbarna inför seriestarten. 

Dackarnas fokus ligger på att få säsongen att gå ihop rent ekonomiskt på grund av att ingen publik får komma in på arenan.

"Vi behöver därmed planera för en säsong som i värsta fall kan bli helt fri från publikintäkter. Det smärtar att, som det ser ut nu, inte kunna välkomna vår trogna publik till Skrotfrag Arena. Men läget i världen ser ut som det gör så vi både hoppas och tror att alla har förståelse för detta", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Oklart hur laget ser ut

Dackarna besitter ett namnkunnigt lag men det är osäkert hur Målillalagets lag ser ut i premiären om några veckor. 

"När det gäller förartruppen arbetar vi just nu med att förhandla om kontrakten för att få en ekonomiskt hållbar verklighet. Det återstår att se vilka förare som kommer att ingå i laget vid premiären. Vi återkommer förstås med detta så fort vi har något nytt att berätta", skriver Dackarna i pressmeddelandet. 

Dackarna gick under våren ut med att all personal har varslats om uppsägning på grund av coronapandemin. Nu kommer ett glatt besked.

"Då vi nu har fått klartecken att komma igång med en begränsad tävlingssäsong så har delar av personalen återanställts före uppsägningstidens utgång", skriver Dackarna.

Fansen ställer upp

Trots en ansträngd ekonomisk situation till följd av coronautbrottet känner Dackarna ett starkt stöd från både sponsorer och supportrar.

"Vi har ett fantastiskt stöd från näringslivet och det är vi oerhört tacksamma för. Det är dessutom ett måste för att vi ska klara av detta", säger Tomas Karlsson.

Under våren gav ”Dackeupproret” en inkomst för föreningen på runt 170 000 kronor. Tillsammans med privatsponsringen i 1000-klubben har det gett en inkomst på över 200 000 kronor. Klubben skriver att försäljningen av supporterprylar har varit över förväntan.

"Det tillkommer också hela tiden nya namn i vårt 50/50-lotteri (Dackedraget) och vi ser också att det tillkommer nya medlemmar i föreningen.

Vid Dackarnas hemmamatcher i grundserien kommer fansen ha chansen att köpa ”soffbiljetter” för att stötta Dackarna hemifrån. Det blir likadant till SM-finalen i Målilla den 23 juli.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt