Annons:

JUST NU: PETER LJUNG I FRUKTANSVÄRD KRASCH I VETLANDA

Peter Ljung var inblandad i en fruktansvärd krasch i derbyt mellan Vetlanda och Dackarna i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: PETER LJUNG I FRUKTANSVÄRD KRASCH I VETLANDA

En fruktansvärd olycka har inträffat i kvällens speedwayderby mellan Vetlanda och Dackarna. Peter Ljung har först till sjukhus efter att ha kraschat illa.

Annons:

Vetlandas Peter Ljung körde ihop med Dackarnas Avon van Dyck, rände rakt in i luftstaketet, slog över staketet, träffade sedan en stolpe och landade mellan banan och läktaren

”Åh herregud. Det här är bland det värsta jag har upplevt”, ropade kommentatorn Stefan Klementz i CMores direktsändning.

”Det kan jag hålla med om. Det här såg verkligen inte bra ut. Det var en rejäl luftfärd han fick”, svarade exepertkommentatorn Andreas Jonsson.

Matchen är just nu avbruten och ambulans är inne på banan.

Dackarnas Avon van Dyck tycktes ha klarat kraschen förhållandevis bra, och kunde lämna platsen gående.

 

Uppdatering 20:25: Dubbla ambulanser är nu på banan, och man arbetar med Peter Ljung, som ligger bakom luftstaketet. Känns som luften helt gick ur detta nu, och det verkar som att det sista flera av förarna vill göra är att köra speedway.

Uppdatering 20:28: Domare Christer Gardell och de båda lagledarna är överens om att fortsätta matchen när Peter Ljung är fixerad och lastad i ambulansen.

Uppdatering 20:32: Christer Gardell levererar förhållandesvis positiva besked. Peter Ljung ska ha tappat medvetet omedelbart, men återfått det relativt snabbt. Han ska kunna röra både armar och ben och är talbar.

Uppdatering 20:37: Ambulansen med Peter Ljung har lämnat banan, en ny ambulans finns i depån och snart dags för omstart av heat elva. Då Peter Ljung anses ha orsakat kraschen så är det två Dackar mot en Vetlandaförare i detta heat. Ställningen är 32-28 till Vetlanda.

Uppdatering 21:40: Peter Ljung har tagits till Eksjö lasarett. Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand lämnar realtivt lugnande besked. Ljung ska ha ont i mellangärde och bål, men ha full känsel.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt