Annons:

Peter Johansson tror att Ludvig Lindgren kan få ut mer i kvartsfinalen än han fått tidigare under säsongen. Foto: Arkivbild

Indianledaren: "Det talar för oss mot Dackarna"

Det är upplagt för en rysarkvartsfinal mellan Dackarna och Indianerna. Peter Johansson, lagledare i Indianerna, ser fram emot dubbelmötet.
– Jag har redan sett att journalister kallar det för den moraliska finalen, säger han.

Annons:

Dackarna inleder på bortaplan i den första av två kvartsfinaler mot Indianerna. Matchen i Kumla äger rum på tisdagskvällen – och det ser ut att kunna bli en mycket jämn kvartsfinal.

Målillaklubben har kryddat sitt lag med Pawe Przedpelski. Indianerna har å sin sida ett mycket kompetent lag med förare som Niels-Kristian Iversen, Pontus Aspgren och Max Fricke. 

– Det ska bli spännande, det är alltid kul att möta Dackarna. Det är alltid fair runt omkring Dackarna, det är inget gnäll, inga konstigheter från styrelsen och de försöker aldrig göra någon konstig bana. Dackarna har precis som oss nackdelen att de har en bana som alla kan åka på. Men det kommer vara bra racingbanor och det är två lag som jag tycker har varit med och utvecklat speedwaysverige den här säsongen med unga förare, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

"Starkare toppar"

Han säger att han inte är säker på att Dackarna hade blivit starkare med Patryk Dudek och Maciej Janowski i laget. 

– Det är inte säkert det blir bättre med förare som har mycket GP-tankar.

Vad talar för er?

– Det är svårt att säga. På papperet, om vi har dagen, har vi något starkare toppar. Samtidigt har Dackarna en massiv bredd på mitten. Men jag tror att det är på de lägsta snitten vi ska titta på matchavgöranden. Om vi tittar där vi har både Joel (Andersson) och "Ludde" (Ludvig Lindgren) med erfarenheter när det gäller. Det har funnits sparkapital och jag tror att de kan plocka fram slutspelsformen. Jag tror även att Jonatan Grahn kan bli en joker på sjuan. 

Fakta

Dackarna: 1) Jacob Thorssell, 2) Pawel Przedpelski, 3) Frederik Jakobsen, 4) Hans Andersen, 5) Oliver Berntzon, 6) Joel Kling, 7) Theo Johansson.

Indianerna: 1) Niels-Kristian Iversen, 2) Joel Andersson, 3) Pontus Aspgren, 4) Max Fricke, 5) Jonas Jeppesen, 6) Ludvig Lindgren, 7) Jonatan Grahn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt