Annons:

I stort sett ingenting stämde för Dackarna i kvällens kvartsfinal mot Indianerna. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNAS MARDRÖMSRESULTAT I KUMLA – TUFFT LÄGE INFÖR RETUREN

17 poängs underläge inför returen. Dackarna har ett mycket svårt utgångsläge inför morgondagens kvartsfinalsretur mot Indianerna i Målilla.

Annons:

Dackarna fick en mycket jobbig start på kvartsfinalen i Kumla och hamnade i ett 6–12-underläge efter tre heat. 

När Indianernas fartsnabbe Jonas Jeppesen gick omkull och blev utesluten i kvällens femte heat fick Dackarna strålande utsikter för en femetta med den danska duon Hans Andersen och Frederik Jakobsen mot Ludvig Lindgren. 

Andersen var inte framme i tid

Då hände det som inte fick hända. Rutinerade Hans Andersen var inte framme vid starttejpen i tid och blev utesluten och plötsligt var det bara en förare från vardera lag kvar på banan. 

I stället för en femetta i Dackarnas favör så vann Indianerna heatet med 3–2 och drygade ut ledningen till 17–12. I det efterföljande heatet körde Indianerna in en femetta till 22–13 och Dackarna var i behov av en avsevärd uppryckning. 

Målillaklubbens tunga kväll fortsatte i sjunde heatet när Jacob Thorssell tjuvstartade, körde in i tejpen och blev utesluten. Indianerna vann heatet med 4–2 och skaffade sig en elva poängs ledning. 

Dackarna gjorde förändringar i de tre efterföljande heaten och såg temporärt ut att få stopp på Indianernas framfart med att vinna heat åtta med 4–2 och köra 3–3 i både nionde och tionde heatet. 

Dackeförlust med 17 poäng

Indianerna kopplade ett bastant grepp om kvartsfinalserien när GP-förarna Niels-Kristian Iversen och Max Fricke levererade en femetta i elfte heatet och drygade ut ledningen till 13 poäng. 

Dackeduon Hans Andersen och Oliver Berntzon körde in en synnerligen viktig femetta i 13:e heatet – men repliken lät inte vänta på sig. 

Indianerna visade klass i både 14:e och 15:e heatet med två raka femettor och vann hemmamatchen med 53–36. Nu står Dackarna i ett mycket svårt läge inför morgondagens retur på Skrotfrag Arena och måste vinna med mer än 17 poäng.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt