Annons:

Dackarna hade inte skuggan av en chans i SM-kvartsfinalen mot Indianerna och förlorade med stora siffror. Nu är säsongen över. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA UTSLAGET I SM–SLUTSPELET – KOLLAPSADE TOTALT

Dackarna skulle ta in 17 poäng i kvartsfinalreturen. Det var inte ens nära med en mirakelvändning. Målillaklubben svarade för ett magplask på hemmaplan och föll med 51–39.

Annons:

Om gårdagens match i Kumla var rena mardrömmen så går det att applicera samma ord på kvällens retur i Målilla. 

Indianernas storseger med hela 17 poäng i första kvartsfinalen angav sannerligen tonen och blev för svårt för Dackarna att ta ikapp. Efter gårdagens möte i Kumla trodde Peter Karlsson, lagledare i Dackarna, på en vändning och sa att de har åkt i uppförsbackar förr. 

Strul i fyra raka heat

Dackarna lyckades inte vända det ”omöjliga” underläget och gjorde en slätstruken insats i kvartsfinalreturen. Dackarna, som var tvungna att rada upp heat med poängövertag i inledningen av matchen, hade bara 12–12 efter fyra heat. Redan i kvällens första heat föll Pawel Przedpelski och blev utesluten. Jacob Thorssell fick ställas mot två bortaförare i omstarten och föll med 2–4.

Ingenting gick Dackarnas väg. Oliver Berntzon och Pawel Przedpelski fick stopp i femte respektive sjätte heatet, Berntzon kom inte till start i sjunde heatet och Jacob Thorssell uteslöts på grund av tvåminutersregeln i åttonde heatet. 

Avgjorde definitivt i tionde heatet

Vid den långa sladdpausen efter nio heat hade Indianerna dragit ifrån till 32–22 och 27 poängs ledning i totalen. Matchen avgjordes helt och hållet i tionde heatet när Niels-Kristian Iversen och Max Fricke levererade en femetta fram till 37–23. 

Indianerna vann matchen med 51–39, totalen med 29 poäng och har avancerat till semifinal.

Efter två raka SM-silver tog Dackarnas slutspelsresa slut i kvartsfinal säsongen 2020. Indianerna har avancerat till semifinal. 

Mer från kvällens match kommer senare på sajten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt