Annons:

Så mycket får Dackarna och Västervik i coronastöd

I en annan tid fanns det publik. Nu kompenseras klubbarna för uteblivna publikintäkter. Foto: Arkivbild

Så mycket får Dackarna och Västervik i coronastöd

Nu står det klart hur mycket speedwayklubbarna får i coronastöd av Riksidrottsförbundet. Elitkliubbarna tilldelas 340 000 kronor vardera för årets två sista kvartal. 

Annons:

Speedwayen, likt andra sommarsporter, drabbades hårt av coronapandemin i somras med uteblivna publikintäkter. Nu har Elitspeedway Sverige, ESS, fått besked om tilldelning av Riksidrottsförbundets kompensationsstöd.

Under kvartal två fick klubbarna i speedwayens högsta serie 560 000 kronor var. Nu kommer ännu mer pengar till speedwayklubbarna.

Elitklubbarna får den här gången 340 000 kronor var. 

– Klubbarna i årets BAUHUAS-liga har tagit ett enormt ansvar för svensk speedway under 2020. Kostnaderna har pressats till ett minimum, förbundet har varit flexibelt med regler, förare har sänkt sina ersättningar och man har vänt och vridit på precis allt för att speedwayen ska kunna överleva. En säsong helt utan speedway hade varit förödande både för klubbar och våra svenska förare. Givetvis är vi tacksamma för det stöd som klubbarna får i en svår tid, även om vi hade hoppats på mer för det ansvar som tagits, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Delar lika

Kompensationsstödet grundar sig i det intäktsbortfall som Dackarna, Västervik speedway och övriga klubbar har haft. Elitklubbarna har valt att dela stödet lika mellan sig. 

– Sommaridrotterna ställdes i princip inför fullbordat faktum samtidigt som säsongerna skulle rulla igång. Klubbarna har vidtagit alla åtgärder som är möjliga och vi hade hoppats på ett stöd åtminstone i nivå med kvartal två då vi inte hade någon verksamhet alls. Men vi inser att det är ett mycket svårt läge både för RF och hela idrottsrörelsen. Vi har fått med oss många nyttiga erfarenheter under året och relationen till supportrar och sponsorer är stark tack vare klubbarnas hantering av säsongen, vilket vi hoppas hjälper oss kommande år. Samtidigt konstaterar vi att det kommer finnas behov av nya stöd vid en fortsatt Coronapåverkan för idrotten, säger Mikael Holmstrand.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt