Annons:

Dackarna startar två nya lag – med småländsk konkurrent

Dackarna kommer tillsammans med Lejonen starta två nya lag, ett i allsvenskan och ett i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna startar två nya lag – med småländsk konkurrent

Dackarna och Lejonen är konkurrenter i elitserien. Nu startar de småländska klubbarna två nya lag, ett lag i allsvenskan och ett lag i division 1. 

Annons:

Dackarna jobbar för fullt med att sätta ihop truppen till elitserielaget 2021 – och satsar även på bredden. 

Målillaklubben kommer tillsammans med Smålandskollegan Lejonen från Gislaved starta upp två nya lag till nästa lag och samarbeta för att bredda sporten. Dackarna och Lejonen ska ha två gemensamma lag i allsvenskan respektive division 1. Gislaved MK anmäler och driver det allsvenska laget Smålänningarna och Målilla MK anmäler och har ansvarig för division 1-laget DALEJ. 

”Till nästa säsong väljer Lejonen och Dackarna att gå in i ett samarbete för att skapa möjlighet, främst för våra svenska förare, att få fler tävlingsmöjligheter för att skapa erfarenheter som passar alla förare oavsett nivå”, skriver Dackarna i ett uttalande på sin hemsida. 

Knyter an till historien 

De småländska klubbarna kommer i sitt samarbete dela på platserna och hemmamatcherna i både allsvenskan och division 1. Tre förare från respektive klubb i allsvenskan och två förare från respektive klubb i division 1. Det är oklart vem som ska vara lagledare för de två nya lagen. 

”Både Dackarna och Lejonen har flera unga förare som är på gränsen till att på allvar ta steget in i högsta serien och etablera sig på elitnivå. Därför är tävlandet i allsvenskan en mycket viktig pusselbit för att få många tävlingar mot bra motstånd och för att säkra dessa förares tävlande i den näst högsta serien har klubbarna nu beslutat sig för att satsa på ett gemensamt lag”, skriver Dackarna på sin hemsida. 

Namnet på det allsvenska laget, Smålänningarna, har en intressant historia. 

”Smålänningarna var samlingsnamnet på det lag som förarna i Småland tävlade under när serietävlandet i Sverige drog igång. Lagnamnet byttes sedan inför säsongen 1950 till Dackarna”, skriver Dackarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt