Annons:

Jason Doyle tillsammans med Mikael Teurnberg i Rospiggarnas dress. Foto: Arkivbild

TUNG VÄRVNING – EN AV VÄRLDENS BÄSTA TILL DACKARNA

En dåligt bevarad hemlighet är avslöjad. Världsföraren Jason Doyle är klar för Dackarna. 
– Han är en av världens bästa förare och en poängmaskin av rang, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

Jason Doyle körde för Dackarna säsongen 2015. Då gjorde också världsföraren från Australien sin första säsong i GP-serien. 

Två år senare blev han världsmästare och Doyle har fortsatt leverera på toppnivå de senaste åren. 2016 vann Doyle SM-guld med Rospiggarna – med just Mikael Teurnberg som lagledare.

– Jag känner Jason väldigt väl och värvade ju honom från Dackarna 2015. När Rospiggarna tog guld var han en maskin. Han var med under mina tre sista år där och förutom ett guld blev det också ett brons och en fjärdeplats, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Efter sitt individuella guld i GP-serien har han slutat sjua, sjua och sexa. I Doyle får Dackarna en poängmaskin i den svenska ligan. Förra säsongen körde Doyle för lokalrivalen Västervik.

– Det är klart att jag efter våra säsonger tillsammans vet hans kvalitéer. Jason är en aggressiv förare som ger 100 procent i alla lägen. Han har en attityd på banan där han aldrig viker ned sig. Det är den typen av förare jag har tittat på till den sista platsen. 

Nöjd med lagbygget

Dackarna har nu fyllt de åtta platser som finns i truppen för förare med över 0,500 i snitt. Förutom Doyle är Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell, Rasmus Jensen, Maciej Janowski, Luke Becker, Kevin Wölbert och Tero Aarnio klara. 

– Jag har sagt hela tiden att den sista platsen skulle gå till en toppförare. Jag har inte känt mig stressad alls utan har sonderat terrängen och varit kall. Jag har känt på mig att det skulle komma öppningar. Under en tid har jag pratat med flera riktiga toppar och när möjligheten med Doyle dök upp gick det ganska snabbt. Han är en poängmaskin som sällan är under tvåsiffrigt någonstans. Jason gillar dessutom vårt lagbygge skarpt och han har kört med Jacob i Rospiggarna och har också varit lagkamrat med Rasmus i England tidigare, säger Mikael Teurnberg. 

Skulle ha kört för Västervik

Doyle skulle ha fortsatt i Västervik, men nya regler i den polska högstaligan gör dock att förarna enbart får köra i ytterligare en liga och i det läget föll Doyles val på England och Swindon. I veckan kom dock nyheten att Swindon inte kommer till start i år och det förändrade alltså läget rejält för Doyle. Nu blir det istället en återkomst i Dackarna. 

– När det blev klart att Swindon inte skulle komma till start pratade jag med ”Micke” om att köra i Dackarna. Jag är väldigt glad över att få den här chansen. Dels för att jag hade en bra tid senast jag var i klubben samt också att få möjligheten att jobba med ”Micke” igen, säger Jason Doyle. 

Australiensaren har haft ett tufft 2020, som många andra.

– Det var svårt och var givetvis långt ifrån det man hade planerat. Förhoppningsvis blir det inte likadant i år. Vi får hålla ihop och ta det månad för månad och hoppas att vaccinet är framgångsrikt. Samtidigt är det så att vill vi köra speedway måste vi göra det som krävs för att kunna göra det. Jag är ju den typen av förare som vill köra så mycket som möjligt och med de restriktioner som nu finns blir det lite annorlunda. 

"Kan köra om guldet"

Jason Doyle anser att Dackarna har ett lag som kan vara med och slåss om guldet.

– Vi har absolut ett lag som kan vara med och köra om SM-guldet. Dackarna har haft ett bra lag i många år med förare som ”Magic” (Maciej Janowski), Dudek (Patryk) och Hancock (Greg), men inte lyckats ta sig hela vägen. Det ska också bli väldigt roligt att köra i samma lag som ”Magic”. Vi har aldrig gjort det tidigare och jag hoppas att vi kan göra något bra tillsammans för Dackarna, säger Jason Doyle. 

Individuellt strävar han åter efter att bli världsmästare.

Fakta

Dackarnas trupp 2021: Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen, Kevin Wölbert, Maciej Janowski, Luke Becker, Tero Aarnio, Jason Doyle

Förare med 0,500 i snitt: Maksymilian Bogdanowicz, Theo Johansson, Avon Van Dyck, Sammy Van Dyck 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt