Annons:

Demokrati är grunden för ett fungerande samhälle

Valet närmar sig med stormsteg och förändringens vindar ligger i luften, antisemitismen sveper in som ett rejält lågtryck med åsikter, debatter, tidigare snarlik propaganda och funderingar om en oviss framtid och vad som komma skall.

Annons:

Frågan man bör ställa sig är; varför ska man ens ta sig tid att rösta?

Som kvinna och mamma med en hint av feministiskt påbrå (tack mormor!) så ser jag på röstningen som en obligatorisk uppgift. Att få vara med och rösta är en privilegie och den ska vi alla ta på allvar, utnyttja till fullo!

Vi har turen att leva i en demokrati, som trots mycket om och men, byggt upp ett land med ett av världens bästa välfärdssystem. Det kanske inte alltid fungerar felfritt på det politiska planet; men alla vet att 100 % oftast är ett felvärde och att 99% är mer än acceptabelt.

*

För mig är det viktigt att rösta, dels för att det inte alltid varit en självklarhet att ge oss kvinnor en röst. Dels för att jag vill bidra med min åsikt, även om den kanske blir en i mängden. Tanken på de kvinnor som långt före jag föddes, som slogs med näbbar och klor för att se till att framtida generationer skulle få möjligheten att ta sig till vallokalerna precis som männen, värmer ändå hjärtat.

Röstningen handlar om solidaritet i en trygg demokrati; grunden för ett välfungerande samhälle!

Esther


Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt