Annons:

Lastbil har läckt ut över 100 liter diesel

En lastbil körde på en mindre väg utanför Vena och tvingades att backa. Då körde föraren in i en sten som spräckte den ena tanken som rymmer 300 liter.
– Mellan 100 och 150 liter diesel har runnit ut, säger Leif Wigren Eriksson, räddningschef i beredskap.

Annons:

Det handlade alltså om en spricka i en lastbilstank, vars tank rymmer 300 liter.

En tjeckisk lastbil skulle till ett ställe utanför Vena och leverera utsäde. Han följde vägbeskrivningen som ledde in honom på en mindre väg som knappt klarade av en större lastbil. Föraren körde fast och när föraren skulle backa därifrån körde han in i en sten som tryckte in den ena tanken så den sprack. 

– Lastbilen har två tankar som rymmer sammanlagt 600 liter och det var en av dem som sprack.  Mellan 100 och 150 liter diesel har runnit ut och vi har nog lyckats samla upp 60 liter. Chauffören var smart och la en dunk under för att samla ihop drivmedlet och lägga över det till den andra tanken, säger Leif Wigren Eriksson. 

Räddningstjänsten hjälte till att sanera utsläppet och lämnade sedan över till bärgare som körde lastbilen till en verkstad. 

– Det har varit ett omfattande arbete. Vi har fått iväg lastbilen och nu väntar vi på en miljörestvärdesledare som ska avgöra vilka insatser som behöver göras för att miljön ska ta så liten skada som möjligt. Vi måste i alla fall ha hit en grävare, säger han.

Ossian Mathiasson

Linus Johansson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt