Annons:

Mycket brottslighet i Hultsfred – kommunen vill ha möte med polischefen

"Vi noterar en hög polisnärvaro i vår kommun vilket gör oss mycket glada. Men vi är inte lika glada över det som motiverar att polisen så ofta är på olika orter", skriver kommunen i ett brev till lokalpolisområdeschef Anders Pleijel. Foto: Genrebild/MostPhotos

Mycket brottslighet i Hultsfred – kommunen vill ha möte med polischefen

Hultsfreds kommun vill ha en dialog med lokalpolisområdeschef Anders Pleijel om situationen i kommunen, polisens insats och hur man kan samarbeta.
– Det är viktigt att den organiserade brottsligheten och knarkförsäljningen trycks tillbaka med all kraft nu, skriver kommunledningen i ett brev.

Annons:

Det är i det proaktiva arbetet tillsammans som man på lång sikt kan nå effekter, understryker man.

Därför har kommunen, genom Lars Rosander, kommunalråd, Tomas Söreling, oppositionsråd, och Lars-Erik Rönnlund, kommunchef, bjudit in Anders Pleijel, lokalpolisområdeschef för Västervik där Hultsfred och Vimmerby ingår, till en dialog.

Många frågor som söker svar

Dels önskar man få svar på vad polisen kan behöva för ökat samarbete från kommunen och hur polisen tänker säkra full organisation i Hultsfreds kommun?

– Vi noterar en hög polisnärvaro i vår kommun, vilket gör oss mycket glada, skriver herrarna i sitt brev.

– Men, tillägger de, vi är inte lika glada över det som motiverar att polisen så ofta är på olika orter. Brottslighet, droger och olika former av kriminalitet oroar oss och vår befolkning.

Skapa större trygghet

Rosander, Söreling och Rönnlund tycker det är viktigt att skapa högre trygghet för vanligt folk.

– Då är både områdespoliser och ingripandepoliser i samklang med kommunala organisationen viktiga. Vi vill förhöra oss om hur polisen tänker säkra full organisation i vår kommun samt vad vi mer kan göra tillsammans. 

Kommunen säger sig vara redo att tillställa ännu mer resurser både i förebyggande arbete och i direkt motverkande av brottslighet.

– Det är viktigt att den organiserade brottsligheten och knarkförsäljningen trycks tillbaka med all kraft nu.

Så nu hoppas man få förslag på dag som det passar Pleijel att man har en dialog om situationen i Hultsfreds kommun och polisens insats.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt