Annons:

Hultsfreds bibliotek nominerat till fint pris –

Lisa Johansson Schouenke, Sandra Lönn, Zarah Ragnvaldssson och Calle Ljungberg på Hultsfreds bibliotek som är en av fem nominerade till priset Årets bibliotek 2022. Foto: Pressbild

Hultsfreds bibliotek nominerat till fint pris – "Verkligen stolta"

Hultsfreds bibliotek kan bli Årets bibliotek 2022. På torsdagen besökte juryn för priset biblioteket för att träffa medarbetarna.

Annons:

Hultsfreds bibliotek har som ett av fem bibliotek blivit nominerad till priset Årets bibliotek 2022.

– Vi är verkligen stolta och glada över den här nomineringen. Det är kul att det arbete som vi gör uppmärksammas på det här sättet, berättar medarbetarna i ett pressmeddelande.

”Mottogs mycket positivt”

Under torsdagen besökte juryn för priset biblioteket i Hultsfred för att träffa medarbetarna och för att få reda på mer om biblioteket, aktiviteter som anordnas och arbetssätt.

– Juryn ställde många frågor och bibliotekets arbete med integrationsprojektet inom Stärkta bibliotek lyftes. Att biblioteket efter projektets slut kommer fortsätta driva flera av de aktiviteter som startas inom projektet mottogs mycket positivt. Det känns extra kul att ha blivit nominerade på temat inkludering då det är en fråga som vi arbetar med aktivt, berättar bibliotekschef Lisa Johansson Schouenke.

Lyfter fram välfungerande bibliotek

Priset, som delats ut av fackförbundet DIK, Dokumentation, Information och Kultur, sedan 1986, syftar till att lyfta fram välfungerande bibliotek där både personal och besökare har det bra – och för att uppmärksamma bibliotekens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle.

Sedan några år tillbaka har Årets bibliotek också ett särskilt tema, som synliggör en aktuell utmaning eller frågeställning inom biblioteksvärlden. 2022 års tema är inkludering.

Priset delas ut på bokmässan i Göteborg som äger rum den 22–25 september.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt