Annons:

Biblioteket har stora drömmar och visioner: ”Vi är lyckliga”

Anna Lundberg, bibliotekschef på Hultsfreds bibliotek, berättade med glädje om vad det nya biblioteket ska innehålla. Foto: Ossian Mathiasson

Biblioteket har stora drömmar och visioner: ”Vi är lyckliga”

Om ett och ett halvt år är planen att Hultsfreds nya bibliotek ska invigas. Bibliotekschefen Anna Lundberg känner stor glädje när hon berättar vad den nya mötesplatsen ska innehålla.
– Vi är lyckliga, säger Anna Lundberg, bibliotekschef på Hultsfreds bibliotek.

Annons:

Under måndagen presenterades planerna kring det nya biblioteket i Hultsfred som ska bli en mötesplats för alla människor och olika verksamheter.  

Biblioteket kommer ta en stor del av den 1 359 kvadratmeter stora mötesplats och det ska även göras plats för Svenskt Rockarkiv, en filial till Makerspace, en digital turistbyrå och anhörigcenter. 

"Har mycket planer"

Anna Lundberg, bibliotekschef på Hultsfreds bibliotek, längtar efter att få flytta in de ändamålsenliga lokalerna vid årsskiftet 2019/2020.

– Vi tror att det här biblioteket kommer upplevas väldigt nytt och spännande och vi kommer få en hel del nyheter som vi inte har haft tidigare. Det handlar om en trevlig barnavdelning, ett workshoprum där vi kan erbjuda spännande digitala upplevelser och en scen, kallad black box, för evenemang, teaterföreställningar, läsfrämjande möten och författaraftnar. Vi har mycket planer på vad som ska hända, säger Anna Lundberg. 

Efterfrågan på studiemiljöer är stor och där har de också tänkt till. De ska ha ett atrium med ett träd i mitten i biblioteket och där blir det en del studieplatser. 

– Vi har mycket vuxenstuderande och personer som inte känner att de får lugn och ro av att sitta hemma och läsa. De ska vi göra plats för, säger Lundberg. 

"Ska inte mötas av hyllor"

En stor mängd böcker ska placeras på ett klokt och trevligt sätt i det nya biblioteket. 

– Man ska inte mötas av en massa hyllor, säger hon.

Det kommer också satsas på en hel del ny teknik med bland annat utlåningsautomater, digitala informationsskärmar, bord med touchskärm för att läsa olika medier och smartglas-lösningar som skapar flexibla mötesrum.

31 miljoner kronor läggs på byggnationen och ytterligare åtta miljoner går till inredning och tekniska lösningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt