Annons:

VIDEO: Omtyckt vissångare tolkas av trio – här finns smakprovet

Trion Murfy&Tjif med Matts Hansson, Kicki Willysson och Tord Johansson tolkar Dan Andersson. Foto: Privat

VIDEO: Omtyckt vissångare tolkas av trio – här finns smakprovet

Efter förra årets uppskattade event blir det på nytt musik i Knastorp. Nu med Dan Anderssons visor.
– Han har skrivit många fina texter som stämmer med hur det är än idag och många artister har inspirerats av honom och hans texter, säger Kicki Willysson.

Annons:

På torsdag tolkar trion Murfy&Tjif diktaren och poeten Dan Andersson vid ett arrangemang i Knastorp.

– I vanliga fall har Murfy&Tjif en helt annan repertoar, men alla tre tycker mycket om Dan Anderssons texter och visor som inspirerat inte bara oss själva, utan många andra artister genom åren, säger Kicki Willysson som bildar Murfy&Tjif tillsammans med Matts Hansson och Tord Johansson.

Hon och Tord Johansson arrangerade en sådan här musikkväll i Knastorp även förra sommaren. Gensvaret fick dem att göra något liknande i år.

– Det var jättetrevligt, så vi gör en repris men med lite fler låtar den här gången, så det blir en liten paus också.

Vuxit upp med visorna

Matts Hansson frontar, kan man säga. Han uppges vara otroligt duktig på Dan Andersson och har både vuxit upp med hans visor och spelat dem många gånger förut.

– Han förmedlar dem på ett genuint och känslofyllt sätt med sitt gitarrspel och säreget mäktiga stämma, säger Kicki Willysson som tycker det ska bli roligt att lyfta Dan Andersson.

– Han har skrivit många fina texter som stämmer med hur det är än idag och många artister har inspirerats av honom och hans texter, tillägger hon.

Tord Johansson stämmer upp med sitt dragspel och läser också några av sina favoritdikter. Även Kicki Willysson sjunger och läser även hon en omtyckt dikt, Företal.

Tanken är att vara utomhus, i Knastorps vackra innerträdgård, och skulle värdet inte tillåta det flyttas allt in i stallet, som skydd för regnet.

Klicka här för att lyssna på låten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt