Annons:

ÖVERENSKOMMELSE MED NEVEL SPARAR MILJONER –

Hultsfreds Bostäder och övriga kommunkoncernen har nått en överenskommelse med Nevel om en 22-procentig höjning av fjärrvärmepriset. Foto: Lotta Madestam/Mostphotos

ÖVERENSKOMMELSE MED NEVEL SPARAR MILJONER – "SÅ LÅNGT VI KUNDE KOMMA"

Kommunkoncernen har förhandlat sig till ett lägre pris på fjärrvärme. Idag landade man i en överenskommelse med Nevel.
– Jag hade hoppats nå ännu längre, men det är ändå en avsevärd skillnad från 33 procent som de begärde från början, säger bostadsbolagets vd, Helena Grybäck Svensson.

Annons:

Parterna har haft fyra-fem sittningar efter semestern. På onsdagen nåddes en överenskommelse.

– Vi har förhandlat så vi har ett avtal nu som landade i en 22-procentig höjning. För bostadsbolaget blir det en merkostnad på ungefär 2,2 miljoner kronor på årsbasis, totalt cirka 3,5 miljoner kronor för hela koncernen, säger Helena Grybäck Svensson, som fick slutföra uppdraget.

Det kan jämföras med cirka 5,2 miljoner kronor om det blivit en höjning på 33 procent.

Hur ser du på den här överenskommelsen?

– Det var så långt vi kunde komma. Jag hade hoppats nå ännu längre, men det är ändå en avsevärd skillnad från 33 procent som de begärde från början. Det är ju så att flispriserna har ökat väldigt, väldigt kraftigt sista perioden. Det är det argumentet de haft och vi ser ju det själva. Vi har ju egna anläggningar och flispriset har stigit för oss också, men det är olyckligt, säger Helena Grybäck Svensson.

Funderar ni på att vidta några andra åtgärder?

– Det bästa är att inte förbruka så mycket energi, då blir det naturligtvis billigare, så vi försöker jobba med energieffektivisering hela tiden. Och framför allt försöka förbättra så vi styr värme och ventilation i våra fastigheter mycket noggrannare, så vi inte slösar med energi i onödan. Nu är det mer angeläget än någonsin att jobba med det.

Kan hyresgästerna förvänta sig sänkt värme i vinter i kommunens lokaler till följd av den stora kostnadsökningen?

– Nej, det är inget man ska påverkas av, inte mer än det vi redan gjort. I energikrisens spår såg vi till redan i vintras att vi låg på rätt temperatur.

Inte Hultsfreds Bostäders hyresgäster heller?

– Nej, förhoppningsvis inte alls. Utan det är mer att vi ska hålla de temperaturer som vi är ålagda att hålla. Det sa vi redan i vintras i energikrisens spår, det ska inte vara mer att vänta jämfört med förra vintern, säger Helena Grybäck Svensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt