Annons:

  • Metropolskylten har plockats ner från taket –

    Rock City är ju namnet på fastigheten så skylten Metropol förvillade mest, tyckte man, och plockade ner den från taket. Foto: Lotta Madestam

  • Metropolskylten har plockats ner från taket –

    Den kombinerade matsalen och kafélokalen, där Sofia Anwari jobbar, är en del av investeringen på 10,2 miljoner kronor sedan 2019. Foto: Lotta Madestam

  • Metropolskylten har plockats ner från taket –

    Förr: Skylten har plockats ner, delats i två delar och nu står den i gömmorna i Rock City tills man bestämt vad som ska hända med den. Foto: Lotta Madestam

  • Metropolskylten har plockats ner från taket –

    Sedan 2019 har ungefär 10,2 miljoner kronor investerats i fastigheten, som bland annat fått nytt tak, nya konferenslokaler och personalutrymmen.

  • Metropolskylten har plockats ner från taket –

    Före och efter. Metropolskylten plockades i dagarna ner från taket. "Den har bara ett historiskt värde", säger fastighetsingenjör Jan Oskarsson. Foto: Lotta Madestam

Metropolskylten har plockats ner från taket – "Har bara ett historiskt värde"

De senaste åren har många miljoner investerats i Rock City-fastigheten, som kan komma att bli en större evenemangsarena igen. Metropolskylten kändes missvisande, så nu har den plockats ner från taket.
– Den har bara ett historiskt värde, säger fastighetsingenjör Jan Oskarsson.

Annons:

Fastigheten bär ju namnet Rock City numera, där Hultsfred Lärcenter är största hyresgäst, så det ansågs att skylten Metropol förvillade mer än den gjorde nytta.

Därför plockades den cirka 500 kilo tunga, runt tio meter långa och tre meter höga skylten nyligen ner från sin plats på taket, där den i mångas ögon varit ett landmärke för Hultsfred.

– Metropol var en gång i tiden en lokal som användes till alla stora fester och den verksamheten finns inte nu. Alla kallade även restaurangen för Metropol, den finns inte heller. Utan huset heter Rock City, så skylten har bara ett historiskt värde just nu, säger Jan Oskarsson, fastighetsingenjör inom kommunens verksamheter.

Vad har ni gjort med den?

– Den delades i två delar och i dagsläget är den undanställd i ett lager på Rock City, tills vi vet vad vi ska göra med den. Vi vet bara nu att den inte ska kastas, utan den ska bevaras för sitt historiska värde.

Satsat mång miljoner på fastigheten

Fastigheten ägs av Rock City AB, som i sin tur ägs till hundra procent av Hultsfreds kommun.

Sedan 2019 har ungefär 10,2 miljoner kronor investerats i fastigheten, där sommarens satsning på att försköna entrén är den senaste i raden av åtgärder.

– Det återstår lite belysning, som är beställd, den kommer upp framåt jul-nyår, sedan är den delen också klar, säger Jan Oskarsson och berättar vad som gjorts tidigare, de fyra senaste åren:

– Vi har gjort om väldigt mycket. Den delen där bardisken fanns på Rockpartys tid används nu till kombinerad matsal och kafélokal, möjlig att använda också för allmänheten om man vill komma och ta en fika. Personalutrymme har tillkommit i del av före detta matsal samt tidigare förråd. Gamla köket står däremot öde, det är i så dåligt skick att det inte kan användas för att laga mat.

Vill kunna använda konserthallen

Utöver det har bolaget investerat i en hel del som inte syns, som nytt tak, brandlarm och man har anpassat mycket ventilationsarbete och teknik.

Nu är planen framåt att göra några ytterligare satsningar, så konserthallen ska kunna bli en större evenemangsarena igen.

– För att den möjligheten ska finnas och för att vi ska kunna använda den på ett modernt vis måste vi tillskaffa oss lite utrymme för loger och det går åt en ny tross med belysning, den har hängt där sedan Rockparty började ha konserter för snart 30 år sedan, så den är inte godkänd att använda, säger Jan Oskarsson.

Är planen att börja använda konserthallen mer, för större konserter?

– Vi har precis anpassat lokalen så man får vara runt 900 personer i konserthallen igen, det har med brandutrymningar och annat att göra. Förhoppningsvis ska vi lösa det här med tross och loger nästa år, så i alla fall möjligheten finns att ha större arrangemang, teatersällskap eller vad det än må vara. Det är kultur- och fritid som ansvarar för den verksamheten.

Senare ska också Campusskylten plockas ner och ersättas med Hultsfred Lärcenter.

Kommer det upp en Rock Cityskylt framöver?

– Det finns ingen plan för att vi ska sätta upp en sådan på taket, däremot ska vi ha en välkomnande skylt vid entrén, så man hittar dit och vi har ersatt de gamla skyltarna fram till huset.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt