Annons:

Han delar med sig av sin kunskap till mobilanvändare

Jonas Hjalmarsson kommer tillbaka för en ny föreläsning i ämnet "Din mobil ett vardagsverktyg". Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson

Han delar med sig av sin kunskap till mobilanvändare

Förra kursen väckte så stort intresse, och man hann inte riktigt i mål, därför fortsätter föreningen sprida information om hur man använder mobilen som ett vardagsverktyg.

Annons:

SPF Seniorerna Hultsfredsbygden stod värd för en föreläsning om grundläggande begrepp i folks digitala vardag i oktober.

Intresset blev över förväntan, så torsdagen den 8 februari är det dags för en andra träff för alla intresserade seniorer 55+. På nytt gästar Jonas Hjalmarsson, egenföretagare i IT-branschen.

– Det var stort intresse, det var många frågor vi ville veta mer om och han hann inte riktigt med allt han hade tänkt sig första gången, så det blir ett nytt tillfälle, förklarar föreningens Margaretha Helander och fortsätter:

– Nu blir det dessutom mer aktuellt med digital kompetens när VT blir tredagarstidning och man blir hänvisad till nätet. Snacka om ofrivillig ensamhet när folk på landsbygden inte kan läsa tidningen.

Denna gång blir det mer fokus på säkerhet och källkritik, en del om bilder och lagring, drift och underhåll, hur man för över innehåll mellan mobil, dator och platta, hur man ”delar ut” sin mobil för att kunna surfa på sin dator eller platta och kanske lite Siri. Föranmälan krävs.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt