Annons:

Ännu en förening bestulen på åkgräsklippare –

IF Hebe blev bestulen på sin åkgräsklippare mellan torsdagen och fredagen. "Jag tror inte att det var en impulsgrej", säger Jan Johansson.

Ännu en förening bestulen på åkgräsklippare – "Man blir förbannad"

Åkgräsklipparen var fastkedjad vid en balk i garaget, det hjälpte inte. IF Hebe blev nästa förening att drabbas av stöld.
– Man blir förbannad, det är så onödigt, säger Jan Johansson, ordförande.

Annons:

När vaktmästaren kom till idrottsplatsen i Silverdalen på fredagsmorgonen upptäcktes att vikporten till garaget stod öppen.

– Garaget var ju låst förstås, men ligger lite åtskilt. Jag kan tänka att någon backat upp en bil och tryckt in porten, säger Jan Johansson och fortsätter:

– Det var ändå en chansning. Det är enda vägen ut, tänk om det kommit någon.

Fanns en farhåga

En åkgräsklippare blev bytet, nycklarna förvaras dock på annan plats, så de fick tjuvarna inte med sig.

– Vi har varit lite oroliga för att det skulle hända oss också, så tyvärr var det lite väntat eftersom vi sett att tjuvar varit i krokarna. Fotbollsklubbarna i både Mörlunda och Vena blev ju av med sina åkgräsklippare för inte så länge sedan.

Åkgräsklipparen, som är värd runt 100 000 kronor, ägs av kommunen. Klubben fick den ny så sent som i maj.

– Utöver det får vi en reparationskostnad, säger Jan Johansson.

Vad tänker du kring det som hänt?

– Vi hade kedjat fast den vid en balk, men det hjälpte inte utan de klippte kedjan. Jag tror inte att det var en impulsgrej. Man blir förbannad, det är så onödigt. Man tänker på allt arbete som görs ideellt. Det är inte det här vi ska hålla på med, ringa polisen och lägga tid på försäkringsärenden.

– Föreningen mår bra, vi har många barn och ungdomar i verksamheten och så åker man på sådan här skit. Det är så ledsamt, säger Jan Johansson. Men tur i oturen, så var det inte mitt under säsong, det hade varit värre.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt