Annons:

Tre elever på Lindblomsskolan skickade brev till politikerna

Tre elever har skickat ett brev till Hultsfreds kommuns politiker och fått svar. Foto: Ossian Mathiasson

Tre elever på Lindblomsskolan skickade brev till politikerna

Tre femteklassare på Lindblomsskolan har skickat in en skrivelse till Hultsfreds kommuns politiker och fått svar från kommunalrådet Lars Rosander (C).
”Med så engagerade elever ser jag möjligheter till ett fortsatt underbart Hultsfred”, svarade Lars Rosander.

Annons:

Eleverna som går i årskurs 5 på Lindblomsskolan jobbar just med smahällskunskap och om skatt. 

Nu har tre förslag på vad skattepengarna ska satsas på kommit från Ellen, Nellie och Oliver som går i femman på Lindblomsskolan

Så här har de skrivit till kommunen: ”Framför allt tycker vi att ni ska satsa era skattepengar på att bygga en ny skola eller att bygga ut Lindblomsskolan för att det är för trångt. Vi tycker också att ni ska satsa era pengar på fler utbildade lärare och för att folk ska vilja utbilda sig till lärare måste ni höja LÖNERNA!! Som alternativ 3 tycker vi att ni ska bygga flera bostäder för att fler ska kunna bo i underbara Hultsfred”

"Svårt att hinna ordna bra lokaler"

Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun, tackar för elevernas svar och svarar att de försöker finna lösningar för att få till en så bra skolmiljö som möjligt då det i dag är många elever i kommunen.

”Det är så många skolelever att det är svårt att hinna ordna bra skollokaler. Vi har hyrt in moduler men på sikt behöver vi bygga mer permanenta byggnader”, skriver Lars Rosander.

Han är väl medveten om det krävs fler lärare i dagens läge.

”Eftersom det behövs fler lärare i hela landet så räcker de inte till. Det är bra om många utbildas och vi måste se till att lärarna trivs och har en bra arbetsmiljö”, skriver han. 

Vad gäller bostäder i kommunen så tycker Rosander att det byggs nya lägenheter men inte i den omfattning som det skulle behövas just nu.

”Det finns äldre kommuninvånare som i dag bor i hus men som skulle vilja ha en lägenhet. När de kan få hyra en lägenhet kan de sälja sitt hus som någon annan kan köpa. Vi har därför byggt vid sjön Hulingen och ett nytt hus med 15 lägenheter har precis börjat byggas”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt