Annons:

Antalet tjänster ska utökas i förskolan – så mycket kostar förändringen

Venhaga förskola i Målilla har möjlighet att omorganisera avdelningarna och har utrymme för att öppna en ny avdelning i befintliga lokaler och ta emot upp till 15-20 barn. Foto: Ossian Mathiasson

Antalet tjänster ska utökas i förskolan – så mycket kostar förändringen

Tjänsterna räcker inte till.
Nu ansöker barn- och utbildningsnämnden om medel till personalkostnader på 1 430 000 kronor från kommunfullmäktige för att utöka med 5,75 tjänst i förskolan.

Annons:

Förskolan i Hultsfreds kommun har under de senaste åren ökat kraftigt i antalet inskrivna barn.

Trots genomförda utökningar av antalet platser under de två senaste åren så räcker inte antalet platser till.

Kön till förskolorna o kommunen beror på stor inflyttning av antal nyanlända och kommunen klarar inte av att erbjuda plats till alla inom fyra månader enligt Skollagens krav.

Förskolecheferna har tillsammans med biträdande barn- och utbildningschef Martin Snickars inventerat lokalanvändandet inom kommunens förskolor för att se över möjligheten att ta emot fler barn.

47 behöver plats under våren

Förslag till lösningar är att omorganisera befintliga avdelningar i Virserum och Målilla för att kunna ta emot fler barn samt utöka med antalet platser i Mörlunda och Vena.

På Evahagens förskola i Virserum finns ett behov av en utökning med 1,5 tjänst, då kan förskolan förändra sitt arbetssätt en aning. 

Venhaga förskola i Målilla har möjlighet att omorganisera avdelningarna och har utrymme för att öppna en ny avdelning i befintliga lokaler och ta emot upp till 15-20 barn. För att kunna öppna en ny avdelning i befintliga lokaler finns det behov av en utökning med 2,5 tjänst.

Furuängens förskola i Mörlunda har behov av en utökning med en tjänst och Ekbackens förskola i Vena en utökning med 0,75 tjänst. 

Det totala behovet av utökning består av 5,75 tjänst för att kunna utöka med upp till 35-40 platser utöver de platser kommunen kan erbjuda i dag.  

Personalkostnader för denna utökning under första halvåret 2018 uppgår till 1 430 000 kronor.

Under våren är det 47 platser som behöver fixas i förskolan i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt