Annons:

De fick årets Vitsippspris av Kristdemokraterna

Virserums hembygdsförening fick det 26:e Vitsippspriset av Kristdemokraterna på alla hjärtans dag. Foto: Ossian Mathiasson

De fick årets Vitsippspris av Kristdemokraterna

Virserums hembygdsförening fick årets Vitsippspris av Kristdemokraterna i Hultsfred.
– Det är hedrande att ni tänker på oss, säger Karl-Oskar Gladh, ordförande i hembygdsföreningen.

Annons:

Kristdemokraterna i Hultsfred delar årligen ut ett ”Vitsippspris” för att uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i närsamhället oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. 

Priset delas ut för gärningar gjorda i denna anda och är avsett som en uppmuntran och ett erkännande till någon enskild eller organisation som har uträttat något bra.

I fjol var det Ingegerd Thelin från Järnforsen som tilldelades priset och då var det 25:e gången som priset delades ut.

"Vill markera vår uppskattning"

I dag på alla hjärtans dag delade Kristdemokraterna ut priset för 26:e gången och pristagare blev Virserums hembygdsförening. Priset togs emot av Karl-Oskar Gladh, ordförande i hembygdsföreningen, och Ulrika Edgren. 

Så här löd en del av motiveringen: ”Vi vill markera vår uppskattning för den initiativkraft som Virserums Hembygdsförening och dess ledning uppvisar. Föreningslivet på våra orter runt om i kommunen är en stor tillgång. Ofta förknippas hembygdsföreningar med den äldre generationen i ett samhälle eller by. Men så måste det inte vara. Virserums hembygdsförening är ett lysande exempel där olika generationer samverkar. Det har nu också tagit sig uttryck i att hembygdsföreningen sedan en tid tillbaka tagit över och driver Bolaget i Virserum”.

Karl-Oskar Gladh fick ta emot priset och han var naturligtvis glad.

– Det är jätteroligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete. Det är ett 20-tal personer som är involverade i det här arbetet varje dag och allt är på ideell basis, säger Karl-Oskar Gladh efter prisceremonin.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt