Annons:

Lokal förening städar naturen från skräp och hjälper klubbkassan

Hultsfreds simsällskap kommer göra rent och fint längs vägarna i Hultsfreds och Vimmerby kommun den närmaste tiden. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal förening städar naturen från skräp och hjälper klubbkassan

Allt mer skräp slängs i naturen och någon ska alltid städa bort det. Under denna och förra veckan är det föräldrarna till barnen i Hultsfreds simsällskap som är ute och gör vårfint.

Annons:

Det ligger fullt med skräp i vägkanterna efter vintern. Skräpet som folk tappar och slänger kommer fram när snön smälter och det ska alltid plockas upp av någon. 

Hittar allt möjligt skräp

I flera års tid har Hultsfreds simsällskap haft i uppdrag att vara ute, städa och göra vårfint längs vägarna i Hultsfreds och Vimmerby kommun. De gör det i samarbete med idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige och det gör att de tjänar ihop extra pengar till föreningen och gör en insats för miljön.

– Anledningen till att vi gör det är att få in pengar till föreningen samtidigt som vi håller även naturen ren. Det finns väldigt mycket skräp som bara slängs rakt ut i skogen, man är knappt förvånad över vad man hittar längre i vägkanterna eller på parkeringsplatserna, säger Lotta Havskog, kassör i Hultsfreds simsällskap. 

Vad brukar ni hitta när ni städar?

– Det är alltifrån dunkar, spritflaskor, bag in box-förpackningar och massa annat skräp, säger Lotta Havskog. 

"Ett fantastiskt jobb"

Hon berättar att det är Hans Lundgren som håller i städningen och är städgeneral. I föreningen finns det 88 medlemmar och det är ungefär 25 föräldrar som jobbar med städningen då personer under 18 år inte får vara med. 

– De gör ett fantastiskt jobb, vi gör för att hålla ner våra terminsavgifter då det kostar pengar att hyra simhallen med mera. Vi håller på under två timmar varje kväll i två veckors tid och varje familj ska vara med på två pass, säger hon. 

Hur känns det att göra denna insats?

– Många kan säkert tycka att det är ett tungt arbete men man ska komma ihåg att vi gör det för barnens och naturens skull. Då känns det mycket lättare och det är bra pengar för föreningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt