Annons:

Intensiv loppissommar i Målilla: ”Det nya lördagsnöjet”

Skeppet i Målilla arrangerar 14 lördagsloppisar på det stora gränsområdet mellan Coop Konsum och Venhagsskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Intensiv loppissommar i Målilla: ”Det nya lördagsnöjet”

I morgon börjar den intensiva loppissommaren på lördagarna i Målilla. Det blir sammanlagt 14 loppisar från i morgon till 8 september.
– De som bor i Målilla brukar säga att det har blivit det nya lördagsnöjet, säger arrangerande Skeppets Asta Pettersson.

Annons:

Toppnoteringen för antalet försäljare på de populära loppisarna på lördagarna i Målilla är 170 stycken från 2016. Snittet ligger på ungefär 100 försäljare och i morgon är det premiär för sommarloppisen. 

– Vi är fortfarande snopna över att det har blivit så här stort. Vi har hållit på i ett tiotal år och vi ökar för varje år som går. Jag trodde inte att det skulle bli en sådan grej, säger Asta Pettersson. 

"Blivit en bra mötesplats"

Det kommer bli sammanlagt 14 tillfällen under sommaren och även på midsommardagen blir försäljning av alla möjliga prylar på området. Sista loppislördagen i Målilla blir den 8 september. 

– Det kommer många försäljare och besökare hit. De som bor i Målilla brukar säga att det har blivit det nya lördagsnöjet. Många kommer bara hit för att fika och träffa folk. Lördagsloppisen har blivit en bra mötesplats och de som kommer hit har ofta åkt långt, säger hon. 

Hur är känslan inför morgondagen?

– Det känns bra och det kommer bli väldigt varmt. Jag skulle gissa på att det blir drygt 100 försäljare, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt