Annons:

Vinden har vänt för vindkraftsbolaget – visar positivt resultat

Emåbygdens vind visar upp ett positivt resultat i den senaste delårsrapporten. Foto: Pixabay

Vinden har vänt för vindkraftsbolaget – visar positivt resultat

Satsningen på ett vindkraftverk i Sundvall i bolaget Emåbygdens vind AB har debatterats flitigt i Hultsfreds kommun. I den senaste delårsrapporten visar bolaget ett positivt resultat.

Annons:

Emåbygdens vind AB bildades under 2014 och är ett samägt bolag av Hultsfreds kommun, Högsby kommun och Mönsterås kommun. Bolaget äger ett vindkraftverk i Sundsvall som producerar el för kommunernas behov.

Hultsfreds kommun äger via sitt industribolag 40 procent, Högsby kommun 20 procent, Mönsterås kommun 40 procent och har motsvarande andel när det kommer till resultat i bolaget.

Efter några ekonomiskt svåra år för bolaget med sänkta energipriser och lägre värdering av anläggningen gick kommunerna in med mer kapital under 2017. Hultsfreds kommun gick bland annat in med fyra miljoner kronor.

Höjda energi- och certifikatpriser gör att bolaget som helhet nu redovisar ett positivt resultat på 823 000 kronor per 31 augusti. För hela året visar prognosen en vinst på över en miljon kronor.

”Energiomställningen till mer miljövänlig energi är en viktig samhällsuppgift, och det är tillfredsställande att vi nu även kan se att det nu börjar återbetala sig”, säger Hultsfreds kommuns kommunalråd Lars Rosander i ett pressmeddelande.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt