Annons:

God känsla inför starten av ny utbildning: ”Fått många förfrågningar”

Campus Hultsfred har haft sitt första informationsträff inför förskollärarprogrammet. Foto: Privat

God känsla inför starten av ny utbildning: ”Fått många förfrågningar”

Campus Hultsfred har haft sin första informationsträff inför starten av förskollärarprogrammet. Känslan är mycket god inför utbildningen med start nästa höst.
– Vi har fått många förfrågningar och möjligheten till arbete direkt efter utbildningen är mycket stor, säger Rosie Folkesson på Campus Hultsfred.

Annons:

Det är Campus Småland som får en förskoleutbildning med totalt 60 platser där det förläggs 20 elever i de tre städerna: Vimmerby, Hultsfred och Västervik. 

I somras signerades avtalet av Linköpings universitet samt kommunalråd och campuschefer från respektive kommun. 

Utbildningen startar hösten 2019 och är 3,5 år lång och kommer läsas som heltidsstudier. Det är starten på samarbetet mellan Linköpings universitet och Campus Småland där Hultsfred, Vimmerby och Västervik ingår. 

I förra veckan hade Campus Hultsfred den första informationsträffen inför förskollärarprogrammet. Marie Hedberg från Linköpings univeristet gav information om programmet och upplägget innan förskolechefer och förskollärare hade en genomgång om hur det är att jobba inom yrket och vilka möjligheter det finns att få utveckla sig inom det ämne man brinner för. 

"Intresset är stort"

Kvällens syfte var att ge eventuellt blivande studenter en möjlighet att ställa sina frågor och få information om hur det är att jobba på en förskola. Besökarna fick prova olika experiment som man som lärare gör tillsammans med eleverna. 

Hur ser intresset ut för att gå på utbildningen?

– Intresset är stort. Många hör av sig, är intresserade av hur undervisningen är upplagd och tycker att det är bra att den är förlagd till orten så att man inte behöver åka så långt. Innehållet i utbildningen är exakt densamma som på universitetet, vilket innebär heltidsstudier och skillnaden är bara att man använder speciell teknik för att genomföra föreläsningarna. Grupparbeten är det mycket av och även en viss del som är inläsning av läroböcker, säger Rosie Folkesson. 

Vad är nästa steg i ert arbete?

– Nästa steg är att se till att så många som möjligt får möjlighet att söka genom att sprida informationen kraftigt. Därefter kommer vi ha ytterligare en informationskväll närmare antagningsdatumet, säger Folkesson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt