Annons:

Körernas gemensamma konserter föll väl ut:

Ann-Marie Daag Albrechtsson är nöjd med veckans två fredskonserter. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Körernas gemensamma konserter föll väl ut: "Så nöjd"

Virserums och Hultsfreds kyrkokörer gick tillsammans i veckan för att göra två fredskonserter. En bra bit över 300 personer tog del av körernas musik.
– Det blev jättebra, jag är så nöjd, säger körledaren Ann-Marie Daag Albrechtsson.

Annons:

De två fredskonserterna hade i syftet att ta fasta på FN-dagen och Ann-Marie Daag Albrechtsson, körledare från Virserums- och Hultsfredskören, såg till att körerna slöts samman under två kvällar. 

– Helt fantastiskt. Jag har både kyrkokörerna så jag tyckte att vi lika gärna kunde köra ihop än ha två enskilda konserter. Det var ett samarbete som vi gjorde för första gången. Vi har träffats förut i andra sammanhang men nu var det bara vi. Det var tufft med två raka konserter men det funkade, säger Ann-Marie Daag Albrechtsson och forsätter:

– Det är många som inte har sjungit gospel tidigare men det gick så himla bra. Besökarna var nöjda och det kom in mycket kollekt till de olika ändamålen. 

"Finns mycket som är bra"

Onsdagens konsert i Virserum besöktes av 120 personer och nästan 200 personer kom till Hultsfreds kyrka kvällen därpå. Fem sångsolister i form av Pär Haglund, Micke Lång, Emelie Hartikka, Mia Wallerström och Lisa Sandstedt var inbjudna. 

– Vi håller konserter för att stanna upp och tänka till. Det finns mycket elände i världen och det finns också mycket som är bra. Man kan göra fler bra saker och kollekten gick till Världens Barn i Virserum och församlingens två fadderbarn i Hultsfred. Andra halvan gick till musikverksamheten i respektive församling, det kostar att sätta upp två sådana konserter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt