Annons:

Biljetterna till julkonserterna sålde slut snabbt

Lördagens två julkonserter i Hultsfreds kyrka är mycket populära och biljetterna är slut. Kyrkomusikerna Ann-Marie Daag Albrechtsson öppnar för att hålla tre konserter nästa jul. Foto: Ossian Mathiasson

Biljetterna till julkonserterna sålde slut snabbt

Svenska kyrkans julkonserter i Hultsfred har varit utsålda i många år. Biljetterna till lördagens två julkonserter sålde slut på kort tid.
– Så tidigt har biljetterna inte varit slut någon gång, säger kyrkomusikern Ann-Marie Daag Albrechtsson.

Annons:

Sista måndagen i november släpptes biljetterna till de traditionsenliga julkonserterna i Hultsfreds kyrka och drygt två veckor senare var samtliga 540 biljetter borta. 

– Det gick snabbt i fjol men nu gick det ännu fortare. Egentligen får vi inte ta in mer än 500 personer på de två konserterna men vi har pratat med brandchefen som har gett oss tillåtelse att ta in 20 personer till varje konsert och de är också slut, säger Ann-Marie Daag Albrechtsson. 

"Då hade vi haft en konsert till "

Aspelands pastorat är mitt inne i årets mest hektiska period med flera olika evenemang och helgens julkonserter är deras största evenemang så här i juletider.

Biljetterna har tagit slut fler år i rad och även i år blir det trångt i kyrkan. Med facit i hand skulle de ha kört en konsert till, enligt kyrkomusikern. 

– Hade vi vetat vad vi vet i dag så hade vi haft en konsert till men det är för sent nu, säger hon. 

Det var inget som ni diskuterade redan efter förra året?

– Nej, faktiskt inte. Eftersom årets julkonserter ligger så sent som lördagen den 22 december, två dagar före jul, så hade vi ingen tanke på det. Vi brukar alltid ha konserterna på söndagar men i år blev det för tajt så vi valde lördagen.

Planerar för tre konserter 2019

Nästa år är den 22 december en söndag och är intresset lika stort då är kyrkomusikern öppen för att köra tre konserter. 

– Ser man att det blir ett sånt tryck igen så kan man lägga två konserter på söndagen och en på lördag. 

Ni har tankar på det redan nu?

– Ja, det har vi. Det är jättemånga som har blivit utan biljetter i år, minst 15 personer. Jag vet inte om det räcker. 

Det är uppemot 65 personer som svarar för musikunderhållningen under julkonserten. Det är kyrkokören i Hultsfred, sex musiker, en solist och ett tiotal körsångare som ansluter vid julkonserterna. 

– Man blir inspirerad när det är ett sånt tryck på biljetterna och kyrkan är precis knökfull. Jag ska inte säga att man sjunger bättre men det blir en annan känsla när man tittar ut över folkhavet.

Hyllar solisten som återkommer

Solisten Pär Fürst Nilsen, som framförde ”O helga natt” med kyrkokören i fjol och satte ett starkt avtryck, har varit med på julkonserterna flera år i rad och återkommeri år. 

– Det är en fantastisk solist vi har. Vi vill inte byta ut honom. 

Varför är det så speciellt med konserter vid jul?

– Folk är så traditionsbundna så det är inte svårt att få dem till kyrkorna. Alla älskar och kan julsångerna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt