Annons:

Bröderna jobbar ute i det dolda – tar hem priset som årets företagare

Bröderna Johan och Per Ekström har utsetts till årets företagare i Hultsfreds kommun. Företagarnas ordförande Robin Körner delade ut diplom och blommor vid prisutdelningen. Foto: Ossian Mathiasson

Bröderna jobbar ute i det dolda – tar hem priset som årets företagare

Bröderna Ekström, Per och Johan, har drivit skogsföretag tillsammans sedan 1994. Nu har de tagit hem priset som årets företagare i Hultsfreds kommun. 
– Vi jobbar ute i det dolda i skogen, säger Johan Ekström under prisutdelningsceremonin. 

Annons:

Bröderna Johan och Per Ekström har utsetts till årets företagare i Hultsfreds kommun. Det blev som väntat ingen högtidlig gala på Hotell Hulingen – utan priserna delades ut under coronasäkra förhållanden i kommunhusets sessionssal. 

Företagarnas ordförande Robin Körner presenterade ceremonins stora pris, årets företagare, och delade ut både diplom och blommor till bröderna Ekström.

– Det är givetvis hedrande att de uppmärksammar det vi håller på med. Vi jobbar ute i det dolda i skogen och kanske inte syns så mycket utåt. Det är den verkligheten det blir för oss, säger Johan Ekström. 

Är ni överraskade att ni vinner detta stora pris?

– Ja, det är inget som vi har gått och pratat om eller funderat på. När Robin (Körner) ringde pratade vi ihop oss och tackade givetvis ja, säger Johan Ekström.

Företag med elva anställda

Bröderna började jobba direkt efter skolan och bildade ett handelsbolag tillsammans 1994 för att sedan starta ett aktiebolag 2000 då de gjorde sin första anställning. 

Företaget har elva anställda, inklusive Johan och Per, och omsätter ungefär 20 miljoner kronor per år. 

– Vi har vår bas i Norrhult utanför Hultsfred och har lokalt förankrade grabbar som jobbar i företaget, säger Johan Ekström.

Hur ser ni på företagets framtid?

– Det är en tuff bransch men det är många branscher som är tuffa men vi har etablerat oss på ett bra sätt och kan stå emot motgångar, säger Per Ekström. 

Johan Ekström igen:

– Vi har bra personal så vi känner oss inte som chefer utan vi är arbetskamrater till våra grabbar och fördelar ut jobben. Vi jobbar i verkligheten och sitter i våra maskiner, säger Johan Ekström.

Företaget kan växa ännu mer

Företaget jobbar i huvudsak med maskintransporter, slutavverkning, gallring och markberedning. 

Känner ni att ni kan växa ännu mer?

– Om vi får tag i rätt personal så kan det finns sådana möjligheter, säger Per Ekström och får medhåll från sin bror:

– Det är jättesvårt att veta hur morgondagen ser ut. Det är viktigt att bygga en trygghet runt sig som klarar både med- och motgång. Det har vi fått känna på. Det var en liten nedgång när coronan kom men vår verksamhet har rullat på ganska bra, säger Johan. 

Fakta

Här är Företagarna Hultsfreds motivering till Bröderna Ekströms Skogsentreprenad AB (Johan och Per Ekström): 

”Priset Årets Företagare Hultsfred 2020 går till två bröder som tillsammans startat och utvecklat ett framgångsrikt företag inom skogsavverkning. Genom att utnyttja varandras styrkor har de fått sitt företag att växa stabilt och med en sund ekonomi till att idag ha 11 årsanställda. En enad jury står bakom beslutet att utse detta genuina familjeföretag till Årets Företagare i Hultsfred.”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt