Annons:

O-Ringenetapp i Målilla 2024 – Rosander besvarade frågor om kommunala hjälpinsatser

Världens största orienteringstävling kommer till Oskarshamn 2024 och ska arrangera en etapp i Målilla. Kommunalrådet Lars Rosander fick svara på frågor från Majvor Thörn på måndagens fullmäktigemöte. Foto: O-ringen

O-Ringenetapp i Målilla 2024 – Rosander besvarade frågor om kommunala hjälpinsatser

En av O-Ringens etapper 2024 kommer äga rum i trakterna runt Målilla. På måndagens fullmäktigemöte fick Lars Rosander svara på frågan om hur de kan hjälpa O-Ringen och Målilla OK i förberedelsearbetet. 

Annons:

En av frågorna på allmänhetens frågestund på måndagskvällens fullmäktigesammanträde handlade om O-Ringen med Oskarshamn som värdkommun sommaren 2024.

Majvor Thörn, frågeställare och blivande funktionär för O-Ringen 2024, nämner att Målilla orienteringsklubb (MOK) planerar tillsammans med övriga omgivande orienteringsklubbar att ansvara för O-ringen 2024. Hon undrar hur Hultsfreds kommun kan hjälpa dem att förbereda för den etapp som ska gå i skogsområdet öster om Målilla och hur de kan ta till vara på den reklam som världens största orienteringstävling kan ge. 

"Nyttja på allra bästa sätt"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) begärde ordet på det digitala sammanträdet för att besvara den inkomna frågan. 

– Det är väldigt roligt att O-Ringen har hamnat hos oss i de här trakterna även om huvudorten är Oskarshamn. Vi hade ett möte den 9 september 2019 men på grund av pandemin och massa annat har tävlingen flyttats framåt, tyvärr. 2024 är det dags att genomföra tävlingen med en etapp i Målilla. Det ska vi nyttja på allra bästa sätt, vi kommer hjälpa till med praktiska saker på uppdrag av O-Ringen som betalar för det. Det handlar om vatten då det ska finnas vatten till duschar med mera. Det blir ett uppdrag för ÖSK, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det stora antalet besökare som kommer till Målilla med omnejd ska Hultsfreds kommun föröka dra nytta av, enligt Lars Rosander. 

– Många har tält, husvagn och husbil men vi räknar även med att det kommer bli stuguthyrning. O-Ringen är väldigt erfarna om att driva så här stora arrangemang så det ska bli väldigt roligt att jobba och planera tillsammans med dem. Mer konkret än så kan jag inte svara på frågan i och med att det är några år kvar fram till att det är dags för tävlingen att äga rum här i våra trakter. Planeringen kommer väl igång så småningom. Vi ska göra allt vi kan för att visa upp vår kommun på ett bra sätt och göra det för många deltagare från olika delar av Sverige. Vi kommer ha ett nära samarbete med ledningen för O-Ringen, både rent praktiskt vad gäller faciliteteter samt marknadsföring och reklam. Vi får återkomma längre fram när vi vet mer i detalj hur det kommer att fortlöpa, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt