Annons:

HÄR ÄR BOLAGET SOM ETABLERAR NY HUSFABRIK I HULTSFRED

ETC etablerar nu en husfabrik i Hultsfred. Foto: Pressbild

HÄR ÄR BOLAGET SOM ETABLERAR NY HUSFABRIK I HULTSFRED

Här kommer en riktigt överraskande nyhet på fredagsförmiddagen. Hultsfred får en helt ny husfabrik. Det är ETC Bygg som precis fått nycklarna till gamla Hultsfreds Hus-området.

Annons:

I den norra delen av Träförädlingen (gamla Hultsfreds Hus-området) ska det åter bli en arbetsplats. ETC Bygg har precis fått nycklarna till lokalen och där kommer företaget att producera delar till sina egna hus. Delarna kommer sedan att fraktas till olika delar av landet där ETC-hus uppför. 

– Det är svårt att säga hur stor satsning detta blir. Men idag räknade jag personalskåpen i lokalerna. Det fanns 47 stycken, så vi siktar väl på att fylla upp dem i alla fall, säger Fredrik Fagerberg på ETC Bygg i ett pressmeddelande. 

Hultsfred kommer också att få hyreslägenheter på Herrstorpet producerade på orten. ETC har nämligen sedan tidigare förvärvat en tomt på Herrstorpet. 

– Att fabriken hamnar i Hultsfred är väl lite som att halka in på ett bananskal. Vi kom i kontakt med orten via vår solcellspark. Vi fick då ett väldigt gott bemötande här. När vi fick reda på att det dessutom fanns lediga lokaler så uppkom idéen om att utöka vår verksamhet på orten, säger Martin Johansson, som tillsammans med andra representanter från ETC var i Hultsfred under torsdagen för att se lokalerna, Herrstorpet och träffa företag från kommunen. 

Kommunen jublar

Kommunen jublar naturligtvis över satsningen.

– Detta är oerhört glädjande, inte minst i dessa tider med nedgång i byggbranschen. Dessutom etablerar sig ETC på en plats som är så historisk starkt förknippad med husbyggande, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) i pressmeddelandet.

Han menar att ETC:s satsning är ett lyckat exempel på kommunens näringslivsarbete.

– Både relationen med befintliga företag och möjligheten att utvecklas inom vår kommun. ETC är dessutom ett företag som förespråkar samhörighet och gemenskap. Redan idag har de knutit kontakter med andra företag i vår kommun. Vi ser också fram emot fortsättningen av deras planer för byggnation på Herrstorpet.

ETC:s första satsning i Hultsfred var en solpark. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt