Annons:

Företag utreder olycka där anställd skadade sig –

Plannja har anmält en arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket, som nu vill ha in en utredning av händelsen. Foto: MostPhotos

Företag utreder olycka där anställd skadade sig – "Högst på agendan"

Arbetsmiljöverket kräver att Plannja i Järnforsen utreder en, som man bedömer allvarlig händelse, sedan en anställd skadat sig i samband med underhållsarbete.
”Vårt mål är att våra medarbetare ska kunna gå hem i samma skick som de kom till jobbet”, skriver Lena Svensson, HR-ansvarig, i ett mailsvar.

Annons:

Plannja AB i Järnforsen har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket sedan en anställd klämt en tumme i en maskin vid ett underhållsarbete.

Enligt anmälan fick medarbetaren en fraktur på tumme och en utredning inleddes omgående.

”Säkerhet ligger högst på vår agenda och vi jobbar dagligen för att identifiera och åtgärda risker. Vårt mål är att våra medarbetare ska kunna gå hem i samma skick som de kom till jobbet”, skriver Lena Svensson i sitt mailsvar till Dagens Hultsfred.

Har ni gjort några direkta åtgärder efter den här arbetsplatsolyckan?

”Vi har rutiner som vi jobbar enligt för att utreda orsaken och därefter sätta in nödvändiga åtgärder. När det gäller olyckan som inträffade den 19 oktober så var den direkta åtgärden att informera våra medarbetare vad som hänt och att iaktta försiktighet. Utredning med åtgärdspunkter är ännu inte helt klar”.

Plannja har fortfarande ett par veckor på sig, utredningen ska ha kommit in till Arbetsmiljöverket före den 14 november.

I utredningen ska företaget beskriva vilka faktorer man bedömer låg bakom händelsen och vilka åtgärder som redan genomförts eller planerar att genomföra för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt