Annons:

Butik i Virserum ligger ute till försäljning

Bolist i Virserum ligger ute till försäljning och byggvaruhandeln kan bommas igen om det inte dyker upp någon köpare. Foto: Ossian Mathiasson

Butik i Virserum ligger ute till försäljning

En av Virserums butiker är nu till salu. Det handlar om byggvaruhandeln Bolist som har funnits på orten i 20 år.
– Det kan sluta med att man får slå en spik i dörren en vacker dag, säger ägaren Hans Ståhlgren.

Annons:

De nuvarande ägarna, Hans Ståhlgren och Mikael Thorstensson, har drivit byggvaruhandeln Bolist i Virserum, som även går under namnet Byggtjänst i Virserum, sedan 1998.

Nu ska de dock sälja verksamheten och väljer att vara ute i god tid. 

– Det börjar dra sig mot pension. Jag är 64 år och vi räknar inte med att det blir några affärer som går i land så här fort efter att man har lagt ut det. Det kan sluta med att man får slå en spik i dörren en vacker dag men nu har vi ett år på oss att kolla om det finns någon annan som vill ta över, säger Hans Ståhlgren. 

"Genast besvärligt för många"

Han drev tillsammans med Mikael Thorstensson byggverksamhet med start 1988 och gjorde det i tio år innan duon köpte byggvaruhandeln i Virserum 1998. Efter 20 år med butik ser de slutet på den eran. 

– De som jobbar i affären börjar också komma upp till åren. Vid årsskiftet för två år sedan sålde vi byggverksamheten till två av våra anställda medan vi andra blev kvar i butiken. De kände inte att de ville ta över butiken och nu har vi valt att lägga ut den till försäljning, säger Hans Ståhlgren. 

Vad skulle det betyda om byggvaruhandeln läggs ner i Virserum?

– Läggs det ner så blir det genast besvärligt för många. Folk tycker att vi har mycket grejer men det har tagit 20 år att bygga upp det och vi har klarat av att leva på det. Jag hoppas verkligen inte att butiken läggs ner. Det är sista utvägen, säger han. 

"Får se vad det slutar med"

Han hoppas att något annat företag inom byggbranschen väljer att ta över butiken och driva det vidare. 

– Det gäller att personen som tar över engagerar sig och lägger all energi på det, annars funkar det inte i små samhällen som Virserum. Vi hoppas på att butiken ska leva vidare men vi får se vad det slutar med.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt