Annons:

Han är KD:s kommunalrådskandidat – ”Har ett grundmurat förtroende”

Åke Nilsson är förstanamn på KD:s valsedel enligt förslaget inför nomineringsmötet. Foto: Ossian Mathiasson

Han är KD:s kommunalrådskandidat – ”Har ett grundmurat förtroende”

KD har landat i vem som blir förstanamn på valsedeln. Nu presenteras Åke Nilsson som partiets kommunalrådskandidat.

Annons:

– Åke har ett grundmurat förtroende internt i vårt parti och detta förtroende finns långt ut i samhället och dessutom hos partiföreträdare från övriga partier. Till detta ska läggas att Åke Nilsson har en väl dokumenterad kunskap och erfarenhet från alla kommunens verksamhetsområden, vilket gör honom till en stark toppkandidat på vår valsedel, säger ordförande Anders Andersson.

Inför höstens kommunval har tidigare framkommit att hälften av namnen på den föreslagna valsedeln kommer vara nya. Så här långt har också åtta nya presenterats inför KD:s årsmöte och nomineringsstämma som är på måndag.

På onsdagen framkom att första namn på listan är Åke Nilsson, gruppledare och vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i styrelsen för Hultsfreds Bostäder.

– När vi i KD-styrelsen försökt väga samman alla kandidaters erfarenhet och engagemang och skapa en helhet mellan personer som nu har kommunala uppdrag och nya kandidater så har det landat i att första namn på listan blir Åke Nilsson, säger Anders Andersson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt