Annons:

Synpunkter på bussturerna: ”Biljettpriset anses för högt”

Lennart Beijer har skrivit en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander angående de interna busstransporterna i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Synpunkter på bussturerna: ”Biljettpriset anses för högt”

Sedan några månader tillbaka rullar lokal busstrafik genom de centrala delarna av Hultsfred. Nu vill Lennart Beijer (V) ha mer information om de interna busstransporterna efter ha mötts av en del synpunkter.

Annons:

I augusti drog stadsbussen igång och turen körs två gånger per dag och 250 dagar per år, då bussen körs måndag till fredag. 

Bussen, som har nio platser, går efter en tidtabell, utgår från resecentrum och täcker in i stort sett hela Hultsfred tätort: från Stålhagen till Knektagården och från Campusområdet till Knektavallen. 

Satsningen har en testperiod på två år och ska sedan utvärderas för en eventuell permanent fortsättning. 

"Har hört olika synpunkter"

Nu skriver Vänsterpartiets Lennart Beijer en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander angående de busstransporterna i Hultsfred. 

”Det var naturligtvis föredömligt av KS (kommunstyrelsen) att införa prov med interna persontransporter mellan Stålhagen och Campus. Lika viktigt är det att se till att dessa fungerar enligt våra förhoppningar. Jag har hört olika synpunkter från både SFI-studerande och pensionärer. Det handlar om dels frekvensen i dessa bussturer och dels biljettpriset, som anses för högt”, skriver Lennart Beijer i sin interpellation till kommunalrådet. 

Han vill att Rosander redogör för hur den interna persontrafiken fungerar och hur man resonerat vid bestämmandet av biljettpriset. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt