Annons:

Målilla borta från kvalstriden trots dagens vinst

Efter tre raka förluster klev Målilla Bandy upp på segerspåret igen. Jönköping besegrades med 8–5 i dag. Foto: Hans Lindqvist

Målilla borta från kvalstriden trots dagens vinst

Målilla Bandys kvalchans till allsvenskan är borta trots dagens 8–5-seger borta mot jumbon Jönköping. 
– Kvalchansen är tyvärr borta eftersom Skirö avgjorde sent i fredags, säger Målillas spelande tränare Daniel Skoog. 

Annons:

När det bara återstod några minuter av fredagens matcher var Målilla i en position för en eventuell möjlig kvalplats till allsvenskan. Då gjorde Skirö AIK 3–2 mot Åby/Tjureda och Åtvidabergs BK 6–5 mot Tjust. 

Det var två sena segermål som gör att Skirö och Åtvidaberg gör upp om den andra kvalplatsen i sista omgången nästa helg. 

– Vi kan inte gå om Skirö med tanke på att de ligger två poäng före och har så mycket bättre målskillnad. Vi hade behövt få med oss lite bättre resultat från i fredags och det levde länge. Det hade varit kul om vi hade haft chansen i sista omgången, men tyvärr blev det inte så, säger Daniel Skoog. 

"Gött att vinna igen"

Målilla åkte under söndagen till Jönköping för att ta en efterlängtad seger efter tre raka förluster och avsluta serien på ett bra sätt. Målilla vann med 8–5 efter att ha lett med 5–4 i halvtid.

– Gött att vinna igen, det behövdes efter tre raka förluster. Förlorar man tre raka matcher är det lätt att det sätter sig mentalt, säger Daniel Skoog och fortsätter:

– Vi är ett bättre bandylag och känner det under hela matchen även om vi inte är nöjda med den spelmässiga insatsen. Så länge de är med i matchen får dem energin som de behöver för att hänga med. Det har dem i första halvlek. Vi pratar om att de inte kommer orka om vi steppar upp farten och alla andra bitar. Det känns som att vi drar upp tempot lite mer i andra halvlek. Det gör att de inte orkar hänga med oss. 

"En fantastisk säsong"

En match återstår, Åby/Tjureda IF B hemma på söndag, och Målilla ligger fyra med 20 inspelade poäng. 

– Vi har en match kvar och den vill vi jättegärna vinna. Vi vill avsluta med två vinster och har siktet inställt på att ta fjärdeplatsen. Det är skönt att vi kommer hålla Tjust bakom oss. 

Hur vill du summera er säsong som nykomling i division 1?

– När man zoomar ut och kollar på hela säsongen har vi gjort en fantastisk säsong. Det är jätteroligt och ingen hade trott att det skulle gå så här bra. Insatserna som vi har gjort är helt fantastiska även om vi har åkt på en del förluster på slutet. Det var tre topplag som ska vara med i toppen. 

Backen Sebastian Emanuelsson fick beröm för sin insats.

Erik Karlsson gjorde hälften av Målillas mål. Övriga målgörare var Linus Karlsson, Martin Lindqvist, Ludvig Ivarsson och Alexander Nelson.

Fakta

Målskyttar, Målilla: Erik Karlsson 4, Linus Karlsson 1, Martin Lindqvist 1, Ludvig Ivarsson 1 och Alexander Nelson 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt