Annons:

HFK vann derbyt med tennissiffror – tungt för Målilla

Krister Borghs HFK vann med tennissiffror mot Målilla. Foto: Arkivbild

HFK vann derbyt med tennissiffror – tungt för Målilla

Det blev tennissiffror i derbyt mellan Hultsfreds FK och Målilla GoIF. Hemmalaget vann med 6-3.
– Nu har vi gett oss chansen i alla fall, säger HFK-tränaren Krister Borgh. 

Annons:

Hultsfreds FK hakar på i striden om en kvalplats till division 4. Målilla GoIF är fast förankrat i jakten på nytt kontrakt. Det är enkelt att konstatera efter lördagens derby på Knektavallen.

Efter 2-2 i paus sprang HFK iväg till 6-3 i den andra halvleken.

– Det var en svängig historia, men överlag är vi betydligt bättre. Resultatet är fullt rättvist över 90 minuter. Målilla leder med 2-1 efter en kvart och vi är lite slarviga försvarsmässigt första 20. Efter det är det inget att säga om, säger tränaren Krister Borgh. 

Målilla hängde med hyfsat i en timme och kvitterade till 3-3 innan HFK gjorde tre raka mål.

– Hela andra halvlek genomsyras av att vi ligger tre steg efter. I första halvlek är det godkänt, då tvingar vi Hultsfred att slå lite längre bollar och kan spara en del kraft. I andra halvlek stressar vi, har dålig touch och följer inte matchplanen. Vi rör oss inte rätt samtidigt som Hultsfred växlar upp och löper sönder oss, säger Målillas tränare Johan Hägg, som till råga på allt fick ställa sig mellan stolparna i den andra halvleken:

– Det är en sån säsong, det är lite farsliknande. Robin (Thunberg) försökte, men han har varit lite illamående och kunde inte stå längre.

Häng på kvalplats

För HFK finns nu fortsatt chans att nå kval till division 4.

– Nu har vi gett oss själva chansen och det handlar om att avsluta snyggt. Det var inte världens bästa fotbollsmatch, men ett derby med lite känslor, bra med folk och skön inramning, säger Krister Borgh.

Hur ser du på era chanser?

– Det är små chanser vi har. Det hänger lite på hur det går i morgon också. 

Tvåmålsskytt

För Johan Häggs Målilla, som just nu har den negativa kvalplatsen, blir det förstås spännande hela vägen in.

– Skulle Lojal skrälla är vi jätteilla ute. Vi får hoppas att Ariel gör sitt jobb. För oss handlar det om att hålla Lojal och Skede bakom oss. 

Gustav Föghner blev tvåmålsskytt i derbyt. Johan "Happe" Nilsson, Oskar Karlsson, Christopher Einarsson och Diego Nicolas Torribio Urrutia gjorde varsitt. För Målilla nätade Filip Lagergren två gånger och Eric Karlström. 

Derbyplus i HFK fick Sebastian Strömbom och målskytten Torribio Urrutia. Johan Hägg lyfte alla för första 45 på Knektavallen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt