Annons:

TOPPINSATS AV HFK – VANN FÖRSTA KVALMATCHEN

Niklas Föghners Hultsfred plockade tre starka poäng i första kvalmatchen. Foto: Ossian Mathiasson

TOPPINSATS AV HFK – VANN FÖRSTA KVALMATCHEN

Hultsfreds FK:s damer fick en perfekt start på kvalet till division 2. En klockren laginsats förde laget till en 1–0-seger mot Egnahems BK.
– Vi följde vår taktik till 100 procent, säger tränaren Niklas Föghner.

Annons:

Hultsfred missade chansen att ta klivet direkt upp i division 2 och det är i stället ett rafflande och visst kval som avgör var laget spelar nästa säsong. 

Inför dagens första kvalmatch borta mot Egnahem saknade HFK den viktiga trion med Tilda Föghner, Caroline Phalén och Nathalie Helgesson. 

Johansson gjorde mål

Det kvittade för laget vann med 1–0 efter ett tidigt mål av Julia Johansson. Tränaren Niklas Föghner öste beröm över lagets insats. 

– Styrkan är att vi gör precis som vi hade bestämt. Vi kom hem på rätt sida, krympte ytorna och utnyttjade chansen som vi fick. Egnahem hade det mesta av spelet men det är starkt av oss att vinna. Jag är imponerad. Vi hade till exempel Meja Erenlöf från start och hon har inte spelat en minut i a-laget, säger tränaren Niklas Föghner. 

Nu har laget skaffat sig ett fint utgångsläge i kvalet efter segern och kvar på programmet är två hemmamatcher mot Kristianopel och Grimslöv. 

– Vi ska göra vårt bästa och sen får vi se hur långt det räcker, säger Föghner. 

Hela laget gjorde en fin insats och de bästa spelarna var ändå Frida Pöder, som dominerade på det centrala mittfältet, och målvakten Linn Frilund. 


Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt