Annons:

Hultsfredssprintern uttagen till ny nordisk mästerskapstävling

20-åriga löparen Wilma Svenson från Hultsfred är uttagen i Sveriges stafettlag när nordiska mästerskapen avgörs i Köpenhamn sista helgen i maj. Foto: Privat

Hultsfredssprintern uttagen till ny nordisk mästerskapstävling

Nytillskottet nordiska mästerskapen i friidrott avgörs sista helgen i maj. Hultsfredssprintern Wilma Svenson är uttagen som reserv i Sveriges stafettlag på 4x100 meter.

Annons:

Den 27-28 maj avgörs nya nordiska mästerskapen i arenafriidrott, en individuell tävling där grensegrarna kan titulera sig nordiska mästare. Tanken är att tävlingen ska avgöras vartannat år och att länderna turas om att hålla i värdskapet. 

Premiärtävlingen äger rum i Köpenhamn och Sverige förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut en trupp om 50 kvinnor och 47 män. 

Hultsfredsbördiga löparen Wilma Svenson, 20, är uttagen som reserv i Sveriges stafettlag på 4x100 meter. Hon tillhör numera IFK Växjö för att lägga mer energi och tid på sporten. 

– Jag är glad och tacksam att jag blir uttagen. Vi har haft en del träningsträffar under året och det har känts bra. Stafett är en väldigt ny grej för mig men jag älskar det. Jag tycker att det är så kul och det är ett sätt att ändå känna man är med i ett lag med tanke på hur individuellt friidrotten är, säger Wilma Svenson.  

Moa Hjelmer, Julia Henriksson, Filippa Sivnert och Nora Lindahl får förtroendet att springa de fyra sträckorna.

– Chanserna för laget ser väldigt bra ut, säger Svenson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt