Annons:

Stark insats av Wilma – ytterst nära pallen

Wilma Svenson, till vänster, var nära att ta en medalj på SM. Foto: Bildbyrån

Stark insats av Wilma – ytterst nära pallen

Wilma Svenson från Hultsfred gjorde en stark insats i finalen på 100 meter under friidrotts-SM i Söderhamn. Hon var ytterst nära att knipa en medalj.
– Självklart var jag väldigt besviken, säger hon.

Annons:

Wilma Svenson sprang mycket snabbt i försöken och utraderade sitt tidigare gällande personbästa. Wilma Svensons nya personbästa på 100 meter är nu 11,63. 

Med det tog hon sig till finalen tillsammans med sju andra. Hennes tid i försöken hade räckt till ett brons i finalen, men Wilma Svenson – som tävlar för IFK Växjö – lyckades inte springa lika fort i finalen.

– Jag fick ett jättebra lopp i försöket och slog även nytt pers. Så jag är nöjd med dagens lopp. Målet var en finalplats så det känns bra, men självklart var jag besviken efter finalen. Det kan jag inte säga annat än, säger Wilma Svenson.

Hennes tid blev då 11,74 och det var ändå sjukt nära att räcka till medalj. Ida Staafgård sprang en hundradel snabbare och tog bronset.

Guldet gick till Julia Henriksson som sprang på 11,43. I morgon är det dags för 200 meter för Wilma Svenson.

– Jag säger inte att jag ska ta medalj då eftersom det är väldigt hög konkurrens där, men jag hoppas på ett bra lopp. Självklart siktar jag på medalj i nästa SM.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt