Annons:

Sprintern från Hultsfred uttagen till sitt första mästerskap:

Wilma Svenson från Hultsfred är uttagen till junior-EM i Finland nästa vecka. Foto: Privat

Sprintern från Hultsfred uttagen till sitt första mästerskap: "Superkul"

Den Hultsfredsbördiga friidrottaren Wilma Svenson, 20, har blivit uttagen till junior-EM U23 som avgörs i Finland nästa vecka. 
– Det ska bli superkul att åka på mitt första mästerskap, säger hon. 

Annons:

20-åriga löparen Wilma Svenson flyttade under våren från Hultsfred till Växjö och bytte klubb från Oskarshamns SK till IFK Växjö för att satsa mer helhjärtat på friidrottaren. 

Hon tävlade i både Göteborg och Stockholm den gångna helgen. Det blev en förstaplats på 100 meter på Världsungdomsspelen i Göteborg på lördagen. Hon sprang i mål på tiden 11.72, 13 hundradelar före tvåan i loppet. 

– Jag har haft vissa problem med mina starter ett tag så målet var att få en bra start, vilket jag fick i finalen. Jag är nöjd och tiden var också bra. Det är där jag har legat i sommar, säger Wilma Svenson. 

Uttagen till sitt första mästerskap

Hon skulle ha sprungit 200 meter på Världsungdomsspelen på söndagen, men hon fick istället bege sig till Bauhausgalan i Stockholm och springa stafett med svenska landslaget på 4x100 meter. Sveriges stafettlag tog sig dessvärre inte in i mål.  

– Alla växlingar var bra förutom den sista. Det spöregnade och vår sista löpare halkade med pinnen så vi tog oss inte i mål. Jag är nöjd med min insats på första sträckan, säger Wilma Svenson.

Hennes förhoppning om att kvala in till junior-EM U23 i Finland har gått i uppfyllelse. Hon är uttagen till att springa 200 meter och en av sträckorna i Sveriges stafettlag på 4x100 meter. Tävlingen arrangeras i finska Esbo den 13-16 juli. 

– Jag tycker det ska bli superkul att åka iväg på mitt första mästerskap. Jag känner att jag är i form så det ska bli väldigt kul att se vad jag kan göra i Finland nästa vecka. 

Vad har du för resultatmässiga förhoppningar?

– Jag hoppas såklart på en bra tid under 24 sekunder, och kanske till och med personbästa. Det hade varit väldigt kul på en så stor tävling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt