Annons:

INFÖR ALLTREAN: VSGF FÖRSTÄRKER MED KLASSPELARE

Virserums SGF förstärker med en klasspelare inför Alltrean. Foto: Simon Henriksson

INFÖR ALLTREAN: VSGF FÖRSTÄRKER MED KLASSPELARE

Virserums SGF fortsätter att satsa mot division två. I kväll gjorde poängspelaren Emil Ågren debut och svarade för två mål och en assist.
– En stor, rejäl och spelskicklig spelare, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Emil Ågren kommer från Kalmar och det är i Kalmar HC som han har spelat i stort sett hela sin karriär. Säsongen 2014/15 gjorde han 42 poäng i division tre och säsongen efter blev det 49 poäng i samma division.  Förra säsongen producerade Ågren, som är bror till Nybro Vikings-legenden Jonny Ågren, 17 poäng på 33 matcher i division två.

27-årige Emil Ågren har också gjort ett kort gästspel i FC Barcelona och har också tre allsvenska matcher med Nybro på meritlistan. Men i övrigt har det varit Kalmar för hela slanten.

Har hjälpt Kalmar

Nu är tanken att Ågren, som får anses vara en klasspelare i division tre, ska spela med Virserums SGF resten av säsongen.

– Emil beslutade efter förra säsongen att han inte skulle spela mer i Kalmar och sen känner han Robin Ekström (VSGF-spelare) och på den vägen är det, säger Fredrik Pettersson.

Så sent som i går spelade han dock med Kalmar i division två.

– Kalmar har haft problem med mycket skador och sjukdomar och då har Emil ställt upp där. Han skulle egentligen ha kommit tidigare till oss, men vi ser det bara som positivt att han fått lite matcher i Kalmar. Nu kommer han att tillhöra Virserum, men han kommer också att träna någon gång i veckan med Kalmar. Det är ett jättebra upplägg.

Kommer han att spela med er resten av säsongen?

– Vi hoppas och tror att han kommer tillhöra Virserum resten av säsongen. Det har vi som målsättning och det tror jag att han själv har också.

Redan i sin första match för Virserum levererade Emil Ågren tre poäng.

Hur bra skulle du säga att han är?

– Emil är en stor, rejäl och spelskicklig spelare. Det märkte vi av redan i kväll. Sen har han ett bra skott och är lite av en målskytt. Han kanske inte är blixtsnabb på skridskorna, men det kompenserar han med sin speluppfattning och klubbteknik.

Ekström på väg tillbaka

Virserum har i nuläget två spelare, Robin Ekström och Rikard Lundgren, på skadelistan.

– Lundgren opererade sig för någon vecka sedan. När det gäller Ekström så börjar det se ljusare ut. Det är en bonus om han lirar innan jul, men efter juluppehållet ska han definitivt vara tillbaka, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt