Annons:

Stor irritation i VSGF-lägret efter ny förlust: ”De fick en fribiljett”

Virserum pressade stundtals på rejält för fler mål i den andra perioden. Foto: Linus Johansson

Stor irritation i VSGF-lägret efter ny förlust: ”De fick en fribiljett”

Det blev en stökig match mellan Virserums SGF och Trelleborg i kvalserien till division två. VSGF-lägret riktade skarp kritik mot domartrion samtidigt som man kunde konstatera att det nu blir mycket svårt att nå tvåan.
– Vi vet att uppförsbacken är väldigt brant, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Förlust mot Halmstad i fredags och ett nytt nederlag mot Trelleborg i dag. Virserum har fått en allt annat än rolig start på kvalserien.

– Det är tungt just nu. Men vi kan inte lägga oss ner och dö, vi har folk som är här och tittar på oss och vi har fortfarande chansen. Nu ska vi åka till Åstorp på fredag och försöka göra vårt där, det är absolut inte omöjligt, säger Fredrik Pettersson.

Vad säger du om er start på kvalserien?

– Det är tråkigt att förlora. Vi hade väl trott att vi skulle ha sex poäng nu och en vanlig helg hade vi nog haft det. Jag tror att fredagsmatchen tog mycket av oss. Det blev en käftsmäll.

Fem mål i powerplay

Det är inte svårt att räkna ut var VSGF förlorade dagens match. Trelleborg gjorde nämligen samtliga sina fem mål i powerplay.

– I fem mot fem var vi minst lika bra som dem i dag. Vi förlorade för att vi hamnade i utvisningsbåset.

Fredrik Pettersson lade dock långt ifrån hela skulden för det på sina spelare.

– Trelleborg är ett bra lag, men i den andra perioden fick de en riktig fribiljett av domaren, tycker jag, säger Fredrik Pettersson.

Kritiserade flera domslut

Det VSGF-tränaren syftar på är den femminutersutvisning Virserum åkte på.

– Jag hade kunnat köpa en tvåa där och sen en tvåa på deras kille som gav vår spelare en crosschecking i ryggen. Istället åkte vi på en femma och sen ytterligare en tvåa i vår box där två spelare åkte ihop. Där avgjordes den här matchen, säger Fredrik Pettersson, som då fick se Trelleborg göra både 3-1 och 4-1.

VSGF-tränaren var också starkt kritisk till Simon Dahls 2+10-minutersutvisning i början av matchen.

– Den är horribel egentligen. Det är ju deras spelare som går in och ska köra över Dahl och har huvudet långt ner och blir liggande. Det kändes jäkligt konstigt.

Drog ni inte på er för mycket utvisningar?

– Det gjorde vi absolut. Men just det som hände i den andra perioden, med en femminutare och en efterföljande tvåa, blev matchavgörande. Sen har vi absolut ett ansvar själva.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt