Annons:

Kvalvant Virserum vill gå hela vägen: ”Vi tror på det här”

Virserum inleder kvalserien till division två i kväll. Foto: Linus Johansson

Kvalvant Virserum vill gå hela vägen: ”Vi tror på det här”

Det är nästan tre veckor sedan Virserums SGF spelade match. I kväll är det dags igen när kvalserien till division två inleds med bortamatch mot Halmstad Ravens.
– Det har varit en längtan efter att dra igång. Vår målsättning är att vinna kvalserien och ta steget upp i division två, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Efter att ha gått fram som en ångvält i grundserien fick Virserum en lite tuffare resa i Alltrean. Till slut var laget ändå topp fyra med marginal och avancerade därmed till kvalserien, som inleds i kväll.

VSGF har varit spelledigt i snart tre veckor.

– Vi tränade på bra direkt efter att Alltrean tog slut. Vi har också haft två helger ledigt för att grabbarna skulle få lite distans och där har de kört på själva. Förra veckan hade vi en hel del förkylningar i truppen, men de kom ändå i rätt tid. Den här veckan har vi haft riktigt bra träningar, säger Fredrik Pettersson.

Känner du att ni är redo?

– Det tycker jag att vi är. Vi är medvetna om att det kommer bli tufft och att det är små marginaler, men det känns jättebra. Stämningen i truppen är riktigt bra och vi tror på det här.

Bra målvaktsuppsättning

Virserum är i kvalserien för tredje året i rad. De två tidigare säsongerna har laget inte varit nära förstaplatsen, som är den enda som innebär division två-spel nästa säsong.

– Jag ser det som ett plus att vi har erfarenhet av liknande situationer, en del killar spelar kvalserien för tredje gången nu. Vi har inte tid att göra några dåliga matcher utan vi måste vara där hela tiden. Något som talar för oss är att vi har två riktigt bra målvakter (Robert Davidsson och Felix Carlberg, reds. anm.). Vi har ingen uttalad etta utan de får tävla om det i de sex sista matcherna också, det har fungerat klockrent under säsongen, säger Fredrik Pettersson.

Målsättningen är given.

– När vi väl är här kan det inte finnas någon annan målsättning än att vinna kvalgruppen.

”Fartfyllda lag”

VSGF inleder alltså kvalserien i kväll med bortamatch mot Halmstad Ravens. Ett lag som sett till resultat under säsongen bör vara det svagaste i kvalet. På söndag tar sedan ett hemmastarkt Virserum emot Trelleborg.

– Det är två fartfyllda lag. Trelleborg har ett ungt och hungrigt lag med nån femma som producerar bra, det går undan när de kör. Halmstad är lite lika Trelleborg, men är mer opolerade. De spelar med hög fart och åker mycket skridskor.

Det fjärde laget i kvalserien är Åstorp, som har tillbringat säsongen i division två.

– För Åstorp är det lite tvärtom, de har fått spela kontringshockey i tvåan. Det gäller att ligga rätt i banan mot dem och inte ge dem chanser.

Vilket lag ser du som favorit?

– Laget som kommer från division två har ett annat tempo i sig. De har spelat i en bättre serie hela säsongen. Samtidigt är det de som har något att förlora medan vi tre andra har något att vinna.

Rutinerade tillskott

Helt klart är Virserum i behov av mycket poäng i de två första matcherna.

– Skulle vi ha sex poäng efter den här helgen kan vi åka ner lite avslappnat till Åstorp. Det kan alla räkna ut.

Lagom till kvalserien har VSGF plockat in rutinerade klassduon Robin Ekström och Emil Ågren.

– Det är välkommet. Vi har hållit kontakten under säsongen och nu var det de själva som hörde av sig. Det är både kvalité och bredd vi får in.

Hur är deras form?

– De är väl inte 100 i form. Det gör också att jag får vara smart i min coachning och jag kommer att använda dem på det de är bra på, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt